Bamboe buitenvloer

Bamboe beschikt over uitstekende ‘houteigenschappen’. Vooral de hardheid maakt bamboe geschikt voor vloertoepassingen. Outdoor Flooring Company heeft een aantal bamboe buitenvloeren in haar assortiment opgenomen.

Productomschrijving

Bamboe groeit in bijna alle delen van de wereld en komt in grote variatie voor. Botanisch gezien is bamboe eigenlijk een grassoort. Een gras echter, dat ‘verhout’ en daardoor de speciale houteigenschappen krijgt.
 
De groeikracht van bamboe is uniek. In (sub)tropische klimaatzones kunnen sommige soorten in enkele maanden een lente bereiken van 20 meter en meer. Eén van de reuzenbamboes is de ‘Phyllostachys pubescens’. Deze bamboe groeit in uitgestrekte oerbossen door boeren beheerde plantages in China. Jaarlijks kan 30% van de stammen worden gekapt zonder dat het bos in omvang afneemt.
 
Door een aantal nauwkeurige bewerkingen ontstaat een hoogwaardig bamboeproduct. Uit de bamboestam worden strips gezaagd, die vervolgens worden gedroogd en op maat geschaafd. Van deze bamboestrips worden de houten terrasdelen gefabriceerd met de karakteristieke bamboestructuur.
 
Kijk voor meer informatie op www.tuinvloer.nl.

Technische gegevens

Om de Bamboe terrasdelen te bevestigen is B-Fix het beste afwerkingsysteem. Het is een onzichtbaar bevestigingssysteem dat een perfecte afwerking garandeert. In roestvrij staal vervaardigd. Dit systeem beidt een bijzonder lange levensduur aan bamboe terrasplanken.
 
Voordelen van het B-Fix systeem:

- Hoog afwerkingsniveau, onzichtbaar;
- gemakkelijk en snel te plaatsen;
- hoogtechnisch materiaal, roestvrij staal;
- altijd demonteerbaar, zelfs de middelste planken;
- zelfborende schroef, nog meer tijdwinst;
- nieuwe beginclip;
- ook verticaal te plaatsen;
- regelmatige voegen;
- bruikbaar op vele houtsoorten;
- laat het uitzetten van de planken toe.

Impressie