Foto: 2022/Welke-buitenzonwering-past-het-best-bij-mij.jpg

Welke buitenzonwering past het best bij mij?

We nemen graag wat mogelijkheden met je door op het gebied van zonwering en opties om je tuin/buitenleven een stukje aangenamer te maken.

Guido van Loon

Het mooie weer komt er weer aan en de zon begint steeds meer te schijnen in ons kikkerlandje. Wanneer je over een tuin beschikt en hier regelmatig in vertoeft gedurende de zomer dan weet je dat de temperaturen en de kracht van de zon flink kan oplopen in de tuin en daarbuiten.

Enerzijds is het, wanneer de zon schijnt, super fijn om buiten te vertoeven tijdens het mooie weer. Anderzijds kan het soms ook wenselijk zijn om juist een stukje schaduw te creëren waardoor je even niet in de zon hoeft te zitten.

Dergelijke opties worden alomvattend door experts ook wel omschreven als buitenzonwering.

Het zonnescherm 

Het traditionele zonnescherm zoals we dat kennen in Nederland is een veel voorkomend gezicht in het Nederlandse straatbeeld. De fel rode en oranje zonwering, welke met de hand in en uitgedraaid kan worden, kennen de meesten onder ons nog wel van ‘’vroeger’’ of nu.

Deze vorm van zonwering is ideaal wanneer je graag op verzoek in de schaduw zit. Hiermee bedoelen we te zeggen dat je altijd de mogelijkheid hebt om de zonwering in te d2raaien wanneer jij wil en uit te draaien wanneer jij wil. Zo zit je dus op verzoek in de schaduw.

Een voordeel aan deze vorm van zonwering is dat het redelijk betaalbaar is terwijl het wel super praktisch is. Tegenwoordig is het zonnescherm verkrijgbaar in de meest hippe kleuren en is de aandrijving in de meeste gevallen voorzien van een elektrische bediening waardoor handmatig naar binnen draaien van de zonwering verleden tijd is.

Terrasoverkapping 

Een terrasoverkapping is een, zoals het woord al zegt, plaats waar je heerlijk overdekt kunt vertoeven en genieten van het terras of de lounge. Een terrasoverkapping kan zowel aan huis geplaatst worden als achterin de tuin.

Het mooie aan een terrasoverkapping is dat deze vaak modulair zijn; dat wil zeggen dat je kunt beginnen met een ‘’kale’’ terrasoverkapping en deze in de loop der tijd kunt uitbouwen om er zo een complete terrasoverkapping van te maken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan glazen schuifwanden, verwarmingselementen of een muziekinstallatie.

Een terrasoverkapping is uiteraard een stuk duurder dan zonwering in de vorm van een zonnescherm. Echter creëer je met een terrasoverkapping echt een extra leefruimte waardoor je in feite een groter woonoppervlak creëert.

Wanneer je ervoor kiest om de terrasoverkapping compleet af te sluiten dan kun je hier gedurende de frissere periodes in het jaar ook prima vertoeven, al dan niet met ondersteuning van een veranda.


De veranda

De veranda is een bijgebouw dat van oudsher aan het huis vast wordt geplaatst tegen openslaande deuren van het huis aan.

Een veranda is dé ideale manier om je woonruimte te vergroten. Een tweede woonkamer is met een veranda binnen handbereik tegen een aantrekkelijke prijs wanneer je dit vergelijkt met een complete uitbouw van een woning.

Er zijn met een veranda zelfs mogelijkheden om deze, tot op zekere hoogte, te laten isoleren waardoor je niet meer ver verwijderd bent van een uitbouw. Ook een veranda valt prima af te sluiten met een mooie glazen pui waardoor de ruimte echt aanvoelt als een tweede woonkamer.

Uiteraard is een veranda niet per se goedkoop, maar het eindresultaat is in veel gevallen zo prettig dat het iedere euro waard is geweest. Kijk voor bijzondere maar toch betaalbare veranda’s eens bij LoungePlus.

 

Reacties
Geert-Nentjes

Onze overkapping is 25 bij 5 meter wat voor zonwering en de prijs

2 jaar geleden