Foto: Solar-screens-voor-privacy-en-doorkijk-naar-buiten

Solar screens voor privacy én doorkijk naar buiten

Het lijkt onmogelijk: je privacy behouden én naar buiten kunnen blijven kijken.

Guido van Loon

Dat probleem is voor eens en altijd verleden tijd, want jij gaat je met dit artikel inlezen in alle voordelen van zogeheten solar screens. Wij vertellen je wat het betekent, hoe het werkt en waarom jij ze het liefst vandaag nog wil bestellen! 

Wat zijn solar screens? 

“Solar” betekent letterlijk “van de zon” of “zonne-”. Solar screens zijn zonwerende screens die werken op zonne-energie. In de bovenbak van de screens is een zonnecel geplaatst, die zowel zonlicht als daglicht omzet in stroom. Die stroom is nodig om de motor draaiende te houden, zodat je je screens kunt bedienen. 

Het fijne aan solar screens is dat je je screens niet meer hoeft aan te sluiten op het stroomnetwerk binnenshuis. Geen draden die je hoeft te trekken, geen screens die voor kortsluiting zorgen.. En nog het fijnst van allemaal: de montage is hierdoor zo gepiept. Wat gaten boren, waterpas hangen en je screens hangen. 

Screens: de perfecte combinatie van privacy en doorkijk

Nu je weet wat solar screens zijn, ben je waarschijnlijk ook benieuwd waarom je solar screens zou moeten aanschaffen. Want wat levert het op? Screens staan bekend om dé vorm van zonwering die het beste van beide werelden combineert. 

De stof is namelijk op speciale manier geweven, waardoor je van binnenuit altijd naar buiten kunt kijken. Ook als je screens gesloten zijn! Andersom kun je niet van buiten naar binnen kijken. Daardoor kun jij eindeloos Netflixen in je foute huispak zonder dat je buren je voortaan vreemd aankijken. 

Let er wel op: dit geldt overdag. Als het binnen lichter is dan buiten, is het effect omgedraaid en kun je van binnenuit niet naar buiten kijken. Maar als het eenmaal donker is, heb je je screens niet meer nodig. 

Binnen en buiten zonwering voor de beste isolerende werking

Screens worden alleen aan de buitenzijde van je huis geplaatst. Zo heb je binnen nog ruimte voor mooie jaloezieën, gordijnen of andere vorm van raamdecoratie. Dat geeft je niet alleen tal van mogelijkheden over de sfeer in huis, het levert ook nog energiezuinige voordelen op. 

Door de meerdere stoflagen voor en achter je raam kan de warmte in de winter moeilijk ontsnappen. En in de zomer blijft de warmte juist buitenshuis. Die airco hoef je dus niet meer (zo snel) aan te zetten. Dat scheelt behoorlijk in stroomkosten én gaskosten. 

Benieuwd wat solar screens op maat voor jouw woning kosten? Kijk dan eens op de website van Ekstravert.be

 

Reacties