Foto: markilux_Smart_Art_zonwering-1

Kunstzinnige textielontwerpen

De smart Art om zonweringdoeken te bedrukken.

Zonweringdoeken bieden bescherming tegen zon, wind en regen. Ze verfraaien het huis en de tuin met kleur en benadrukken de persoonlijke inrichtingsstijl. Er zijn nu zelfs dessins die kunst op het zonweringdoek overbrengen.

Op de 16 nieuwe "smart art" dessins van zonweringproducent markilux staan bloemen, bladeren, stippen, geometrische vormen en motieven die aan de moderne acrylschilderkunst doen denken. De patronen worden met weerbestendige en waterafstotende latexkleuren digitaal op het zonweringdoek gedrukt. Door deze techniek komen de kleuren erg mooi tot uitdrukking.

Beschermt het milieu

Zelfs de onderzijde van het doek laat bij doorvallend licht mooie motieven zien. Hiervoor krijgt de stof een speciale voorbehandeling. Op deze manier blijft de licht elastische, dunne latexlaag langdurig op het doekoppervlak zitten. Het oppervlak is erg glad, zodat het materiaal in vergelijking met andere bedrukte outdoorstoffen langer schoon blijft. De schermstoffen kunnen bovendien bijzonder goed worden opgerold en zijn bestand tegen weer en wind. Ook is de digitale textieldruk door het gebruik van reukloze verf op waterbasis bijzonder milieuvriendelijk.

Geïnspireerd door de kunst

De expressieve, grafische motieven van de "smart art" collectie zijn geïnspireerd door kunstenaars uit de 19e en 20e eeuw. Papierknipkunst, reliëftechnieken, enorme mobielen, reliëfafdrukken en abstracte schilderkunst dienden als voorbeeld. De exclusieve dessins zijn verkrijgbaar in kleur of in een eenvoudige, subtiele grijstint. Zonweringdoeken met dit soort dessins zijn helemaal nieuw en dus interessant voor een individuele stijl. Want er kan nu met grote veelzijdigheid kunst op het zonweringdoek worden overgebracht.

Meer informatie: www.markilux.com

Meer van Markilux
Reacties