Foto: Wil-jij-een-stevig-hek-om-jouw-tuin

Wil jij een stevig hek om jouw tuin?

De tuin is een belangrijk onderdeel van de woning in Nederland.

Guido van Loon

Hier kun je je fiets parkeren, hier laat je de kinderen spelen en ook kun je hier genieten van het zonnetje. In ons land is het gebruikelijk om de tuin af te schermen zodat je er echt jouw eigen plekje van kunt maken. Een goede afscheiding zorgt er ook voor dat je woning beter beschermd wordt tegen eventuele indringers. Welke mogelijkheden zijn er allemaal om jouw tuin goed af te scheiden? In dit artikel vind je een aantal opties om te zorgen dat jouw kinderen niet uit de tuin kunnen komen en dat indringers buiten blijven staan.

Metalen hekken gaan het langst mee

Voor de meeste Nederlanders geldt dat zij van hun tuin liever niet te veel werk willen hebben. Kies in dat geval dus ook altijd voor een praktische erfafscheiding die lange tijd mee kan gaan. Een tuinhek metaal is in dat geval alles wat je nodig hebt. Dit hek gaat heel lang mee, is heel sterk en bovendien ook een mooie afscheiding. In tegenstelling tot houten schuttingen, hoef je niet bang te zijn dat je metalen hek zal gaan rotten. Mocht je hek al gaan roesten omdat hij ergens beschadigd is geraakt, dan kun je deze roestplekjes eenvoudig bijwerken met spuitlak. Je kunt er dan weer zeker van zijn dat je hek tientallen jaren mee zal gaan.

Sterker dan een dubbelstaafs hekwerk is er bijna niet

Als je tuin grenst aan een straat waar veel verkeer langskomt, dan is het verstandig om een sterke erfafscheiding te kiezen. Een dubbelstaafs herkwerk is dan een verstandige keus. Zoals de naam al aangeeft, is dit hek voorzien van dubbele staven waardoor hij twee keer zo sterk is. Je hoeft niet bang te zijn dat je hekwerk beschadigt wanneer iemand tegen je hek loopt. Wil je graag meer privacy creëren in je tuin? Dan kun je in het hekwerk vlechtband aanbrengen. Hierdoor zorg je dat je tuin aan het zicht wordt onttrokken. Je kunt ook planten bij het hek op laten groeien, maar dat kost wat tijd. Kijk ook eens naar de opties om een deur in je hek aan te brengen.

Zelf plaatsen of uitbesteden?

Een metalen hek plaatsen hoeft niet ingewikkeld te zijn, maar je moet wel weten wat je doet. Als je daarom zeker wilt zijn dat je goed te werk gaat, verdiep je dan in de montage van je hek. Zorg voor de juiste fundering en gebruik ook de juiste materialen. Je leverancier kan laten zien wat je allemaal nodig hebt. Zie je het niet zitten om je hekwerk zelf te plaatsen? Dan kun je bij je leverancier informeren naar de mogelijkheid om het hek te laten plaatsen. Zo weet je ook zeker dat je een strak resultaat krijgt.

Reacties