Foto: tropische-tuin

Een tropische tuin

Elke keer op vakantie te gaan naar de veel te dure tropische plekken, wordt op een gegeven moment ook een dure hobby.

Guido van Loon

Wat zou er nou mooier zijn dan de tropische sfeer naar je eigen achtertuin te halen. Zo kun je op elk moment genieten van een tropisch uitzicht. In deze blog vertellen wij hoe je jouw tuin ombouwt tot tropisch paradijs. 

De indeling van de tuin

Als het gaat om tropische dan denk je gelijk aan kleurrijk en warm. Dit gevoel kun je ook creëren in je eigen achtertuin. Invloed op de temperatuur is helaas niet mogelijk, je kunt eventueel voor de koudere dagen een terrasheater neerzetten. Maar verdere invloeden op de temperatuur is niet mogelijk. Maar kwa uiterlijk kun je het warme gevoel creëren, door het gebruik van warme kleuren. Om dit te verwezenlijken kun je een mooi licht en donker contrast creëren in de tuin.

Bijvoorbeeld een lichte tegel op de grond tegenover donkere tuinmeubelen, wat weer samen gaat met kleurrijke tropische planten. Wanneer je kiest voor tropische planten, is het het verstandigste om goed opletten welke planten je neemt. Zo kun je het best tropische planten nemen die geschikt zijn voor het Nederlandse klimaat, om te voorkomen dat de tropische planten binnen de kortste keren dood gaan. 

En als meubels kun je bijvoorbeeld kiezen voor rieten stoelen of een rieten lounge set. En als tafel zou je een mooie houten tafel kunnen nemen, welke weer mooi aansluit op de rieten stoelen. Naast de meubels zou je voor een echt tropisch effect ook een visvijver kunnen nemen, met een kleine waterval. Zo lijkt het net of je echt in een tropisch gebied bent. 

De omlijning van de tuin    

Wanneer je zoveel moeite hebt gedaan om de tuin zelf zo tropisch mogelijk te maken, mag de schutting geen roet in het eten gooien. Gelukkig hoeft dit ook niet, zo kun je namelijk ook voor een bamboe schutting nemen. Een bamboe schutting zorgt ervoor dat de wand van de tuin, een mooi geheel biedt aan de gehele tuin. Een bamboe schutting is er in meerdere kleuren te krijgen, van donkere bamboe schutting tot lichte bamboe schutting. Zo kun je de bamboe schutting perfect afstemmen op jouw tuin en wensen.

Naast een bamboe schutting kun je om een mooi geheel te maken, nog meer spullen krijgen van bamboe voor in de tuin. Zo kun je bijvoorbeeld bij bamboe import een groot assortiment aan bamboe spullen vinden voor in de tuin, maar ook voor in het huis.

 

Reacties