Foto: Wil-je-meer-uit-je-tuin-halen

Wil je meer uit je tuin halen?

Het ideaal van veel mensen is een huisje met een tuin hebben.

Guido van Loon

Toch is het vaak zo dat wanneer zij eenmaal een huis met een tuin hebben, zij niet precies weten wat ze met de tuin moeten gaan doen. Doorgaans komt men niet verder dan het plaatsen van een aantal planten en meestal wordt er ook een terras aangelegd. Je kunt echter heel veel meer met je tuin doen en ook wanneer je niet heel veel ruimte hebt. Als je slimme keuzes maakt, kun je van je tuin een heus wellness centrum maken. Wij geven je graag een aantal ideeën waar je hopelijk inspiratie mee kunt opdoen.

Kom tot rust in je tuin

Veel mensen denken dat tuinieren veel ontspanning geeft, maar doorgaans levert het alleen maar stress op. Onkruid groeit sneller dan je zou willen en daardoor moet je iedere week in je tuin werken. Je kunt echter ook zonder te tuinieren ontspannen in je tuin. Hoe? Door een mooie barrelsauna te kopen. Deze sauna is gemaakt van hout en kan heel goed in de open ruimte functioneren. Een barrelsauna heeft niet veel ruimte nodig, maar bezorgt je wel heel veel plezier. Het is namelijk heerlijk om na een lange dag werken, even in de sauna plaats te nemen. Je zult merken dat je lichaam veel soepeler zal voelen en bovendien is het ook heel gezond om met regelmaat van de sauna gebruik te maken.

Neem een duik in je zwembad als je uit je sauna komt

Als je een tijdje in de sauna hebt gezeten, dan is het daarna tijd om af te koelen. Je kunt dit doen met een douche, maar het is veel fijner om je echt even te kunnen onderdompelen. Kijk daarom eens of een stalen zwembad iets voor je is. Dit zwembad is eveneens eenvoudig in je tuin aan te brengen en biedt je de verkoeling die je nodig hebt. Een stalen zwembad is eenvoudig te monteren en veel voordeliger dan een regulier zwembad. Je kunt ervoor kiezen om een opbouw zwembad te nemen, maar je kunt hem ook laten inbouwen. Informeer bij je leverancier naar de mogelijkheden. Heb je liever een houten zwembad, dan is dat ook zeker mogelijk.

Heb je liever een jacuzzi?

Wie het niet ziet zitten om een koud bad te nemen, zal zeker blij worden van een jacuzzi. Een goede jacuzzi kan het hele jaar gebruikt worden en niet alleen maar wanneer je uit je sauna komt. Een goede jacuzzi heeft goede isolatie en een goede motor waardoor de jaarlijkse kosten laag blijven. Kies daarom altijd voor een Amerikaans model en niet voor een Chinees model. Deze lijkt misschien voordeliger, maar dat zijn ze onderaan de streep bij lange na niet. Informeer daarom altijd naar de specificaties van je jacuzzi.

Reacties