Foto: 2022/terrasoverkapping-veranda.jpg

Wat zijn de huidige woontrends?

Het volgen van de huidige trends kan voor sommige onder ons een vermoeiende taak zijn.

Guido van Loon

Denk bijvoorbeeld aan kleding die jij ontzettend leuk vindt, maar waar jouw vrienden jou al verteld hebben dat je dat echt niet meer aan kan doen, aangezien het echt uit de mode is. Dat betekent dus weer terug naar winkel om kleding of spullen te kopen die jij misschien niet eens nodig hebt. Bij meubels en de inrichting van je interieur, is dit natuurlijk niet anders. Elke paar jaar zijn er weer stijlen die in de mode komen en andere stijlen die weer opeens de plank misslaan. Dan dacht je eindelijk weer een inrichting te hebben die volledig bij de tijd is, kan dit in een kleine tijdsspan ook weer veranderen. Wat we natuurlijk wel vaak zien is de comeback van woontrends. Dus mocht je nu geïnvesteerd hebben in een woontrend, ben dan niet getreurd dat deze woontrend weer uit de mode gaat want de kans is erg aannemelijk dat de stijl uiteindelijk weer terug in de mode komt. Mocht je nu vermoeid raken door het bijhouden van alle verschillende trends? Dan zetten wij de trends voor jou op een rijtje.

Duurzame woontrend

Het welzijn van de aardig is iets waar we ons allemaal ontzettend bewust van moeten zijn. Denk hierbij aan het gebruiken van groenere energie, recycle en nog veel meer manieren hoe wij de aarde kunnen redden. Het is daarom ook logischerwijze een trend geworden binnen de huidige woontrends. Je zal je vast wel afvragen wat een duurzame woontrend precies inhoud. Bij een duurzame inrichting horen bijvoorbeeld natuurlijke kleuren. Dus geen zware of donkere kleuren. Echte natuurkleuren kunnen bijvoorbeeld groen, geel of andere aarde tinten zijn. Het ook normaliter gepast voor een huis die ingericht is met een duurzame insteek om planten toe te voegen. Door je huis in lichte kleuren in te richten. Een glazen veranda zou er voor kunnen zorgen dat het huis nog meer licht inval heeft, waardoor deze trend dus sneller bereikt kan worden.

Daarbij is de trend voor een duurzamere en rustige woning ook te danken aan de pandemie. Doordat we dus veel thuis hebben gezeten en weinig activiteiten konden ondernemen, hebben we wat meer tijd doorgebracht in de natuur. Vandaar dat een groenere en rustigere inrichting juist een trend is geworden.

Donkere lichttinten

Deze woontrend is een contrast ten op zichten van de duurzame woontrend. Bij de duurzame zagen we voornamelijk dat lichte tinten het middelpunten waren en het zorgen van veel lichtinval. Bij deze woontrend is dus dit niet het geval. Waarschijnlijk heb je deze woontrend ook wel al eens voorbij zien komen. Denk bijvoorbeeld aan donkergroene en donkerblauwe kleuren. In deze woonstijl kom je ook vaker suède meubels tegen. De donkere tinten worden vaak aangevuld met zwarte meubels. Denk dus bijvoorbeeld aan een donkergroene suède bank. Dan wordt dit dus in de meeste gevallen gecombineerd met een zwarte meubel. Deze trend heeft dan niet alleen invloed op het interieur, maar je weet het ook vaak buiten op de veranda te vinden.

Minimalistische woontrend

De minimalistische woontrend is een bijzondere woontrend. Bij een minimalistische inrichting heeft het niks te maken met kleine voorwerpen. Het draait er bij een minimalistische inrichting eigenlijk om rust die gecreëerd wordt. Je gebruikt eigenlijk alleen de spullen die essentieel zijn. Doordat je dus niet te veel spullen in je huis hebt, komt het aspect rust weer terug. Dit werd natuurlijk al eerder aangegeven in de duurzame woontrend. Bij een minimalistische woontrend komt vrijwel veel wit kijken. Wit is een neutrale kleur waar dus ook weinig emoties bij vrij komen. Wat dus weer iets waardevols heeft om dat stukje rust te krijgen in je eigen woning.

Reacties