Outdoor living: wat is het en wat zijn de mogelijkheden?

Met een terrasoverkapping open je een nieuwe wereld waar je ten volle van de frisse buitenlucht kan genieten. Ontdek alle mogelijkheden!

Genieten van de zon, in de schaduw, het hele jaar door. Van de prille lente, tot diep in de zomer, tot in de vroege herfst. Neen, daarvoor hoef je niet te vertrekken naar een verre reisbestemming. Het kan gewoon in je eigen tuin! Met een terrasoverkapping open je een nieuwe wereld waar je ten volle van de frisse buitenlucht kan genieten. De wereld van outdoor living. Laten we er even dieper op ingaan en antwoord geven op de vaak gestelde vragen.

Wat is outdoor living?

Outdoor living is de laatste jaren een “hot topic”. De warmere temperaturen en zwoele zomermaanden doen ons allemaal verlangen naar meer schaduw, maar ook meer comfort in onze eigen tuin. Outdoor living kan je dus beschrijven als letterlijk meer buiten willen leven. Het is het creëren van een ruimte buiten, waar je kan ontspannen en tijd investeren in je favoriete hobby. Of dit nu gaat om wellness, zwemmen of gewoon genieten. Iedereen vult dit in met zijn eigen persoonlijke voorkeuren en het is nog eens gezond ook! Laat die vitamine D maar komen.

Maximaal buiten leven dankzij een terrasoverkapping

Wat hebben terrasoverkappingen nu te maken met outdoor living? Het antwoord hierop is simpel: terrasoverkappingen voorzien je van alle nodige comfort om optimaal buiten te leven. Terrasoverkappingen werken zonwerend, maar bieden ook bescherming tegen wind en een spatje regen.

Wat is een terrasoverkapping?

Een terrasoverkapping is een extra bijbouw, een constructie die letterlijk je terras overkapt. Afhankelijk van het doel van je overkapping, kies je zelf waar je die wenst te plaatsen. Dit kan zowel rechtstreeks aangebouwd aan de woning, als losstaand in de tuin. Terrasoverkappingen bestaan in verschillende materialen, de twee populairste zijn hout en aluminium.

Wat zijn de voordelen van een aluminium terrasoverkapping?

Aluminium is een licht, maar robuust materiaal en staat bekend om zijn lange levensduur. Een leuk voordeel is dat aluminium goed bestand is tegen vuil, waardoor het zeer onderhoudsvriendelijk is. Een aluminium overkapping heeft een strakke en luxueuze uitstraling met uitgebreide mogelijkheden om te personaliseren. Denk hierbij aan een zeer uitgebreide keuze aan RAL-kleuren zodat je overkapping perfect bij de kleur van je ramen past.

Welke terrasoverkapping kies ik best?

Bij Brustor maken we een onderscheid tussen vier types overkappingen:

Elk type overkapping heeft zijn voor- en nadelen. Bij een lamellendak kantel je de lamellen in de juiste positie om te genieten van het perfecte streepje zon of schaduw. Bij terrasoverkappingen met doekdak kan je kiezen voor volledige lichtinval door het dak open te schuiven, of volledige schaduw door het dak te sluiten. Overkappingen met openschuifbare lamellen bieden het beste van beide werelden: de lamellen kunnen zowel kantelen als openschuiven.

De terrasoverkappingen met glasdak zijn nieuw in het Brustor-gamma en vergroten de gebruiksmogelijkheden enorm! Een volledig vast dak kan bijvoorbeeld gebruikt worden als carport en bij een gecombineerd glas-en lamellendak zorg je voor een overdekte plek om bijvoorbeeld een opberghok van te maken én geniet je tegelijk van alle voordelen die een lamellendak je biedt.

Welke types overkappingen biedt Brustor aan?

Brustor is fabrikant van duurzame, aluminium overkappingen met een strak en modern design. Alle schroeven, kabels en andere storende elementen zijn zoveel mogelijk weggewerkt voor een strakke en eigentijdse look. Ook de structuur van de overkappingen is zo slank en elegant mogelijk bedacht. Brustor biedt de perfecte oplossing voor de buitenmens: een terrasoverkapping geproduceerd op maat van jouw woning en wensen.

Hoeveel kost een terrasoverkapping?

Brustor is fabrikant van zonwering en verkoopt zijn producten enkel via een netwerk van erkende verdelers. Onze verdelers helpen je graag persoonlijk verder met alle nodige info omtrent de prijs, plaatsing en technische info. De prijs is afhankelijk van heel wat factoren: de grootte van je pergola, de mogelijke opties, de configuratie…. Om dit te bepalen komen onze verdelers vaak persoonlijk langs om ter plaatse op te meten, maar ook om te kijken naar de oriëntatie van je tuin. Wil je graag weten hoeveel een terrasoverkapping op maat zou kosten? Aarzel dan niet om volledig vrijblijvend een offerte aan te vragen!

Ben je helemaal in de ban van outdoor living en wil je meer weten?