Foto: 2022/Segway-innovatieve-Navimow-robotmaaier-binnenkort-beschikbaar-in-Belgie-en-Nederland.jpg

Segway's innovatieve Navimow robotmaaier binnenkort in België en Nederland

Segway is met de baanbrekende robotgrasmaaier Navimow van plan om naam te maken in de branche voor tuingereedschap.

26 Juni 2022

Segway, vooral bekend van de zelfbalancerende elektrische éénpersoons voertuigen en de elektrische steps, betreedt voor het eerst het segment van tuinmachines. Het bedrijf is met de baanbrekende robotgrasmaaier Navimow van plan om naam te maken in de branche voor tuingereedschap. Segway’s autonome Navimow is de stilste in zijn soort, beweegt zich tot op de centimeter nauwkeurig en heeft verschillende veiligheidssensoren. De eerste exemplaren van Segway's innovatieve robotmaaier zijn nu onderweg naar Europa en binnenkort beschikbaar in België en Nederland.

Met de introductie van de Navimow zorgt Segway voor een innovatie op de markt van robotmaaiers. Waar de meeste autonome grasmaaiers alleen nauwkeurig werken met behulp van begrenzingsdraad, belooft Segway's Navimow-model een perfect gemaaid gazon zonder perimeterdraad. Het apparaat is eenvoudig in te stellen en te besturen met de iF Gold Award-winnende app. Waar andere autonoom bestuurbare apparaten grasvelden geheel willekeurig maaien, gaat de Navimow systematisch en efficiënt te werk. Hierdoor wordt geen enkel stuk gras overgeslagen. De levering van de eerste exemplaren is in België reeds van start gegaan en de verwachting is dat de robotmaaier in juli ook in Nederland beschikbaar is.

George Ren, General Manager bij Segway BU vertelt: "De eerste Navimow robotmaaiers komen nu aan in Europa en we zien een grote vraag. Om goed voorbereid te zijn op het tuinseizoen van volgend jaar, volgt er in september een tweede lading grasmaaiers."

De eerste duizend klanten die voor 31 juli een Navimow kopen, maken automatisch deel uit van het Navimow Pilot User Program en ontvangen naast de robotmaaier een gratis antenne verlengset voor een nog betere gebruikservaring.

Tot op de centimeter nauwkeurig

Door het Exact Fusion Locating System (EFLS), kan de Navimow zijn positie heel nauwkeurig bepalen. George Ren legt uit: "De kern van de technologie is het gebruik van GNSS-satellietsignalen. Deze helpen de Navimow tot op de centimeter nauwkeurig te werken. Door middel van een kaart in de app kunnen zones en grenzen gedetailleerd worden aangegeven. Zo weet de Navimow waar hij moet werken, waar de grenzen zijn en welke gebieden van het gazon de autonome grasmaaier moet vermijden. "Zodra het werkgebied in de tuin is bepaald, kruist de Navimow niet kriskras door het grasveld heen, maar bepaalt hij een systematisch maaipad en volgt deze dankzij het intelligente navigatie-algoritme", benadrukt Ren.

Gebruiksgemak

Naast de duurzame hardware, zorgt ook de speciaal ontworpen Navimow-app voor veel gebruiksgemak. De app heeft een vereenvoudigde gebruikersinterface waarmee nieuwe gebruikers makkelijk netwerkinstellingen kunnen aanpassen, een maaikaart kunnen maken en maaischema's kunnen beheren. Zo kan worden bepaald waar en wanneer de Navimow zijn maaiwerk uitvoert en kunnen bijvoorbeeld bloemperken en net ingezaaid gras worden ontweken. Eerder deze maand onderscheidde de app zich van meer dan 10.000 producten en ontving het de iF Gold Award. In het iF Gold Statement staat: “De focus ligt vooral op gebruikservaring; van instellingen tot begeleiding en controle. Dit is de volgens ons dé manier om technologie leuk en toegankelijk te maken.” George Ren voegt hieraan toe: “Ons doel is echter niet om een ??gereedschapsfabrikant te zijn, maar om arbeidsbesparende en intelligente oplossingen te bieden met behulp van robotica.”

Checklist voor een optimale gebruikerservaring

Omdat iedere tuin anders is, zijn er altijd bepaalde factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zoals de vorm, grootte en ligging van het gazon. Maar ook de aanwezigheid van omringende gebouwen of hoge bomen speelt hierbij een rol. "We hebben een checklist gemaakt om onze klanten te helpen het gebruik van Navimow beter voor te bereiden. Hoe meer informatie over het gazon we verzamelen, hoe nauwkeuriger het advies dat we onze klanten kunnen geven", belooft Ren.

Na het invullen van de checklist zien klanten of Navimow wordt aanbevolen, samen met een unieke code die bij de aankoop van het apparaat getoond moet worden. Als de uitkomst van de checklist geen uitsluitsel geeft, is het advies contact op te nemen met lokale verkooppunten.

Geïnteresseerden kunnen de checklist online doornemen: https://navimow.segway.com/CheckList

Reacties