Foto: markilux_Markisen_kleine_Balkone_08_2023

Zo wordt het gezellig op het balkon

Hoe schermen ook kleine oppervlakken in oases van rust kunnen veranderen

01 April 2023

De zomers worden steeds warmer en er is meer dan ooit behoefte aan zonwering. Dat geldt niet alleen voor grote zitruimtes, maar evenzeer voor kleine balkons en kleine dakterrassen. Met speciale schermen en zijelementen kun je ook daar volledig privé en ontspannen vertoeven.

Niet iedereen heeft het geluk, ongestoord van het uitzicht vanaf het balkon te kunnen genieten. Velen moeten het balkon met naaste buren delen. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Want op kleine balkons of kleine dakterrassen kun je ook je eigen privédomein creëren. Daarvoor is een scala aan producten beschikbaar die bescherming bieden tegen ongewenste blikken, wind en zon. Onder andere zonweringspecialist markilux heeft een groot assortiment op dat gebied.

Zichtbescherming voor privacy

Echt praktisch zijn bijvoorbeeld de verticale schermen "620" en "625" met "tracfix"-systeem voor een goed gespannen doek of de markisolette "740" van producent markilux. Deze kunnen als zonwering en zichtbescherming ook op een balkon aan zijmuren of onder het plafond worden bevestigd. Zo bieden ze veel privacy en beschermen ze tegen de wind. Ook het zijscherm markilux "790" is hiervoor geschikt. Dit scherm biedt tegelijk bescherming tegen een laagstaande zon. Het wordt aan de muur bevestigd en kan via een handgreep snel worden uitgetrokken. Voor balkons met een schuin dakoverstek is dit scherm ook beschikbaar met een schuin afgesneden bovenkant. In deze vorm kan het goed met een compact pergolascherm of een knikarmscherm worden gecombineerd.

Schermen voor speciale doeleinden

Tenslotte wil iemand met een kleine zitruimte buiten niet alleen ontspanning in de privésfeer, maar ook bescherming tegen de hitte. Dit is mogelijk met producten met een stijlvolle doekcassette. Als ze onder het plafond worden aangebracht, vallen ze nauwelijks op. Bijzonder zijn twee modelvarianten van de zonweringproducent met stretcheffect en extra lange knikarmen. Ze zijn bedoeld voor balkons, nissen of dakterrassen die dieper zijn dan breed. Ook vrijstaande systemen zijn zeer geschikt voor kleine schaduwplekken. Ze combineren namelijk, zoals bijvoorbeeld het model "syncra", de voordelen van een scherm met die van een parasol. Het scherm hangt daarbij aan een draagconstructie met twee staanders aan de zijkanten, zodat er veel ruimte onder de zonwering is. Het wordt in de grond bevestigd of door kisten verzwaard die van planten kunnen worden voorzien of als zitplek kunnen worden gebruikt. Montage aan de huismuur is zodoende niet nodig en het scherm kan gewoon mee in geval van een verhuizing.

Comfortabel door slimme technologie

Met al deze opties kunnen kleine outdoorruimtes tegen weer en wind worden beschermd en creatief worden vormgegeven. Vooral omdat er een grote keuze aan schermdoeken is. Bovendien zorgt slimme en via sensoren aangedreven technologie voor ontspannen uren op het balkon. Met deze technologie kan de zonwering, afhankelijk van het weer, automatisch uit- en indraaien. En 's avonds wordt het dan echt gezellig met de juiste warmtestralers of met sfeervolle LED-verlichting. Zo kan er ook in een kleine oase van rust met volle teugen worden genoten.

Meer informatie
Bezoek ook eens de website van Markilux voor meer inspiratie. 

Meer van Markilux
Reacties
Anderen bekeken ook