Foto: Persbericht_Select_Windows_-_slaapkamer

Warme nachten, koele slaapkamers

We hebben er al twee te pakken dit jaar: hittegolven.

16 Augustus 2023

Zwaag, augustus 2023 – We hebben er al twee te pakken dit jaar: hittegolven. Daarbij is het vijf dagen lang warmer dan 25 graden, waarvan minstens drie dagen boven dertig graden. Zweten dus, en dat kan de nachtrust flink verstoren. Hoog tijd voor Select Windows om de slaapkamer in te duiken en uit te zoeken hoe je daar het hoofd koel kunt houden.

Korte termijn: gooi de boel dicht tegen zonlicht

Warmte die er overdag niet in komt, hoeft er ’s avonds ook niet uit. Doe dus de zonneschermen omlaag, sluit de gordijnen en doe rolluiken en screens dicht. Zo krijgt direct zonlicht geen kans om binnen te dringen. Houd de ramen overdag gesloten en open ze pas 's nachts wanneer het is afgekoeld. Schakel ongebruikte elektrische apparaten uit, want ook die geven warmte af. Heb je een plat dak? Maak het nat met een laagje water van ongeveer één centimeter. Overweeg last but not least het gebruik van een ventilator of mobiele airco voor extra verkoeling.

Lange termijn: Isolerende kozijnen en verduisterende raamdecoratie

Om ook in de toekomst goed voorbereid te zijn op warme dagen heeft Select Windows een aantal comfortabele oplossingen. Zo is het mogelijk om onze kunststof kozijnen te voorzien van zonwerende beglazing. Deze beglazing houdt naast zon ook warmte buiten de deur, dus daarmee sla je twee vliegen in een klap. Bijkomend voordeel is dat kunststof kozijnen naadloos sluiten. Bij wind heb je dus geen last meer van tochtende en/of klapperende ramen. Een andere oplossing om de warmte buiten de slaapkamer te houden is Verosol binnenzonwering met warmtewerende kwaliteiten en isolerende eigenschappen. Het grote voordeel van deze zonwering is dat je raam niet meteen potdicht zit: er blijft uitzicht naar buiten. Toch wil je dat waarschijnlijk niet altijd. In de zomer is het eerder en langer licht. Hoe zorg je ervoor dat het in de slaapkamer zo lang mogelijk donker blijft? Dat kan met Screenline® Black Out. Hier zit de verduistering tússen het isolatieglas. Voor mensen die nóg stiller en donkerder willen slapen (bijvoorbeeld bij nachtdiensten) adviseren we rolluiken.

Advies op maat: Neem contact op met een Select Windows partner

Wil je zelf ervaren hoe Select Windows kan bijdragen aan een prettig woon- en slaapcomforttijdens de warme dagen? Bezoek dan vrijblijvend een showroom bij jou in de buurt. Ontdek hoe isolerende kozijnen, verduisterende raamdecoratie en rolluiken niet alleen zorgen voor een goede nachtrust, maar ook inbraakveilig en energiezuinig zijn. Slaap lekker!

Meer van Select Windows Zwaag
Reacties