Foto: Terrasoverkapping-De-Luxe-7

Verleng de woonkamer met een overkapping in de tuin

Door een overkapping aan huis te plaatsen, verleng je de aangrenzende woon- of eetkamer in huis.

Theo 23 Januari 2023

Een overkapping nodigt al vroeg in het jaar uit om naar buiten te komen. In het bijzonder, wanneer je kiest voor een glazen overkapping waarvan de open zijden afsluitbaar zijn. Het helpt je een heuse tuinkamer te creëren! Een alternatief voor een overkapping aan huis is de combinatie van een tuinhuis met overkapping. In de herfst en winter geniet je vanuit het tuinhuis van alles wat de tuin je biedt, om in het voorjaar en op zomeravonden beschutting te zoeken onder de overkapping. Naast een tuinhuis met overkapping, kan ook de keuze voor een blokhut met overkapping interessant zijn. De blokhut biedt je de ruimte voor fietsen, tuingereedschap en tuinkussens. Zo blijven dergelijke spullen niet door de tuin slingeren aan het eind van de dag. 

Overkapping aan huis in verschillende varianten 

Een overkapping aan huis wordt in verschillende varianten en gemaakt van diverse materialen aangeboden. Maak bijvoorbeeld een keuze tussen een frame van hout en aluminium. Het authentieke, natuurlijke van hout spreekt veel mensen aan. Nadeel van hout is echter dat het relatief veel onderhoud nodig heeft. Iets wat nauwelijks geldt voor een frame van aluminium; het is voldoende wanneer je het frame af en toe afneemt met een vochtige doek. 

Verschillen in de daken van overkappingen

Niet alleen verschilt het materiaal waarvan het frame van een overkapping gemaakt is. Ook zitten er verschillen in het type dak wat gebruikt wordt. Kies bijvoorbeeld tussen een dak van glas, een dak met lamellen en een houten dak met bitumen dakbedekking. Ieder van deze daken heeft z’n eigen voor- en nadelen. Een lamellen dak laat de warmte bijvoorbeeld makkelijk ontsnappen, terwijl een glazen dak geen licht wegneemt uit je woning. Dat laatste kan een groot nadeel zijn van een houten dak. Tegelijkertijd maakt een houten dak de ruimte onder de overkapping knus en gezellig. 

Kleed de overkapping verder aan met accessoires 

Het laten plaatsen van een overkapping aan huis is een eerste stap; de volgende is het aankleden van de ruimte eronder. Kies bijvoorbeeld voor een comfortabele loungebank, een hangende stoel onder de overkapping en een modern buitenkleed van kunststof. Zo maak je de overkapping tot een tweede woonkamer, waar je de komende zomermaanden veel plezier van zal hebben. Heb jij al eens overwogen om een overkapping in de tuin te laten plaatsen? 

Reacties
Anderen bekeken ook