string(1) "p"

Upgrade je tuin met een tuinkamer

Het is geen geheim dat de buitenlucht goed voor je is. Een tuinkamer is daarom de oplossing bij uitstek. Maar wat is dat nu precies?

Het is geen geheim dat de buitenlucht goed voor je is. Toch kan onaangenaam weer er soms voor zorgen dat we lang niet buitenkomen. Een tuinkamer is daarom de oplossing bij uitstek. Maar wat is dat nu precies?

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is eigenlijk een overkapping in je tuin die volledig afgesloten kan worden met zijwanden. Daardoor kan je bij stralende zon buiten genieten in de schaduw, maar ben je ook beschermd tegen wind en ander onaangenaam weer. Een ander woord voor een tuinkamer is een terrasoverkapping. De meest voorkomende overkappingen worden gemaakt uit aluminium, omdat die stevig genoeg zijn om bijvoorbeeld screens aan te monteren en ze ook nog eens een lange levensduur hebben. Dat geldt ook voor de terrasoverkappingen van Brustor.

Waarom kiezen voor een tuinkamer?

Een tuinkamer of terrasoverkapping is erg flexibel in gebruik. Zeker als je weet dat er verschillende soorten overkappingen zijn, elk met hun eigen voor- en nadelen. Zo heb je terrasoverkappingen met een doekdak, lamellendak, glasdak of een combinatie van lamellen en glas. De grootste troef van deze terrasoverkappingen is dat je de hoeveelheid zon en schaduw zelf kan kiezen.

De tuinkamers van Brustor worden overigens volledig op maat gemaakt, waardoor je ze ook nog eens volledig kan personaliseren. Niet te ontbreken bij een tuinkamer zijn natuurlijk de geïntegreerde zip-screens. Deze zorgen ervoor dat je perfect uit de wind zit en door het ZIP-systeem blijven ze ook mooi strak. Met de juiste verlichting maak je het daarbij zo gezellig als je zelf wil en voor koelere avonden kan je ook kiezen voor een terrasverwarming.

Daardoor kan je je van ’s morgens tot ’s avonds tot rust komen in je tuin. Of wat dacht je van een outdoor fitnessruimte of overkapping voor je jacuzzi? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is het verschil tussen een veranda en tuinkamer?

Toch is een tuinkamer niet hetzelfde als een veranda. Een veranda wordt ingebouwd in het huis. Het is een echte uitbreiding ervan, vaak bijna helemaal bestaande uit glas. Een veranda heeft ook standaard zijwanden, meestal ook van glas. Bij een tuinkamer kan je zelf kiezen of je al dan niet wanden wilt. Deze hoeven ook niet per sé uit glas te bestaan. Textielwanden zijn even handig.

Textielwanden bij een Brustor B200XL

Is een tuinkamer een aanbouw?

Veel mensen kiezen ervoor om hun terrasoverkapping losstaand in de tuin te zetten. Zo kunnen ze van hun hele tuin genieten en creëren ze een extra ruimte in de tuin. Je kan de overkapping ook aanbouwen aan je huis. Op die manier verleng je je leefruimte van binnen naar buiten. Voor elk wat wils dus.

Brustor B600S openschuifbaar Lamellendak als aanbouw

©Carribean Blinds B150 als vrijstaande terrasoverkapping