Foto: TrafficToday-TipsOnderhoudTuin-WonenNL

Tips voor het onderhouden van je tuin

Het onderhoud van je tuin is altijd belangrijk, of je nu een groene tuin hebt of een tuin met voornamelijk tegels.

Jordy 04 Februari 2023

Het onderhouden van je tuin is belangrijk om ervoor te zorgen dat het een mooie plek is waar je lekker kunt genieten.

Het verzorgen van je planten

Het verzorgen van de planten in je tuin is een belangrijk onderdeel in het onderhoud van je tuin. Het is belangrijk dat je je planten regelmatig water geeft, maar niet te veel. Het geven van te veel water kan ervoor zorgen dat de wortel gaat rotten en je plant dus dood zal gaan. Om ervoor te zorgen dat de planten voldoende voedingsstoffen krijgen is het bemesten van de grond van belang. Het snoeien van overbodige takken en bladeren zorgt ervoor dat je planten voldoende ruimte hebben om te groeien en gezond blijven.

Het gras

Gras in de tuin wordt vaak gebruikt als sierobject, belangrijk dus dat je het mooi houdt. Hiervoor is het onderhouden van het gras belangrijk. Om ervoor te zorgen dat het gras niet te lang wordt, zal je het regelmatig moeten maaien, doe dit niet te kort om verdord gras te voorkomen. Net als planten moet je het gras ook water geven, vooral tijdens droge periodes is dit extra belangrijk. Voed je gras ook regelmatig met meststoffen om ervoor te zorgen dat het voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Als er gaten of beschadigingen in het gras ontstaan, repareer deze dan zo snel mogelijk door bijvoorbeeld het planten van nieuw graszaad. De gazonbescherming van Nettenshop kan een uitkomst bieden bij het mooi houden van je gras.

Onkruid

Het weghalen van onkruid in je tuin is vaak een vervelende klus. Om ervoor te zorgen dat het niet te veel ruimte in gaat nemen en je niet heel veel in één keer hoeft te doen, kun je dit het beste regelmatig weghalen. Om het onkruid helemaal te verwijderen kan je dit het best met de hand doen door het onkruid eruit te trekken bij de wortels. Door gebruik te maken van mulch kan je onkruid bestrijden, dit zal de licht- en zuurstoftoevoer naar het onkruid beperken. Ook zijn er andere bestrijdingsmiddelen voor onkruid, gebruik deze met mate zodat de natuurlijke balans in de tuin niet verstoord wordt.

Onderhoud je tuin dus goed en zorg ervoor dat dit een fijne plek is om lekker te genieten in het zonnetje.

Reacties
Anderen bekeken ook