Foto: markilux_Mut_zur_Farbe_04

Meer lef om kleur toe te voegen

Schermdoeken met een zomerse en frisse look

22 Juni 2024

De wereld om ons heen lijkt al enige tijd een beetje kleurloos te zijn. Waar je ook kijkt, je ziet overwegend grijs- of crèmetinten. Zelfs bij schermdoeken is deze trend overheersend. Maar er zijn zoveel meer mogelijkheden wat betreft kleuren om ze met de bloemborders om het hardst te laten schitteren.

Beige en grijs of antraciet zijn de sterren van de inrichtingsbranche. Want op het gebied van inrichting is neutraal en sober belangrijk. En dat terwijl tegelijkertijd het credo is, zo mogelijk alles om ons heen een persoonlijke touch te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor schermdoeken. Vanwege hun oppervlak zijn ze eigenlijk ideaal om kleurrijk de zomer in te luiden. Maar de wijdverbreide trend blijft bij de non-colourtinten. Deze rustige kleuren zijn ook volkomen logisch. Want ze hebben een kalmerende werking, kunnen bijna overal mee worden gecombineerd en zijn qua stijl dus onderhoudsvriendelijk.

Aangename kleuren kiezen

Maar in de tuin en op het terras, waar je de geur van de zomer inademt, mag de zonwering ook gerust wat meer kleur hebben. markilux adviseert bijvoorbeeld lichte, zachte kleuren die niet kleurloos, neutraal of grijs zijn, noch opzichtig. Ze zorgen voor mooi gekleurd licht op het balkon en het terras en kunnen ook stijlvol met buitenmeubilair en met een kleurrijk bloemenschilderij worden gecombineerd. Maar ook felle tinten kunnen de juiste keuze zijn als er bijvoorbeeld eerder behoefte is aan een donkerdere schaduw. Met de service "colour on demand" van markilux kan bijna elke gewenste kleur worden gerealiseerd. Om de juiste keuze te maken, is het handig om je het doek op een groot oppervlak voor te stellen en te bedenken welke kleur het prettigst voelt. En als dit niet grijs of beige is, laat het nieuwe schermdoek de wereld een beetje meer stralen. Daar zullen dan misschien zelfs de buren blij mee zijn.

Meer van Markilux
Reacties