Foto: 5414882270119-022_01_chair

Kunnen tuinmeubels de hele winter buiten blijven staan?

Met een paar voorzorgsmaatregelen kunnen je tuinmeubelen de hele winter buiten blijven staan.

22 December 2022

Zo, je hebt net die nieuwe tuinset en je kunt niet wachten om heerlijk te vertoeven! Maar de winter komt eraan en het laatste wat je wilt, is dat je meubels door het koude weer beschadigd raken. Wat kun je dan doen? Kunnen tuinmeubelen de hele winter buiten blijven staan zonder beschadigd te raken? Het antwoord is ja! Met een paar voorzorgsmaatregelen kunnen je tuinmeubelen de hele winter buiten blijven staan. We vertellen je er graag meer over!

Soorten tuinmeubelen die de hele winter buiten kunnen blijven staan

Niet alle tuinmeubelen zijn gelijk als het gaat om het weerstaan van koude-omstandigheden. Over het algemeen kunnen metalen en hardhouten tuinmeubelen beter tegen koude temperaturen dan plastic of rieten stukken. Als je tuinstoelen van metaal of hardhout zijn, dan is de kans groot dat ze zonder problemen de winter doorkomen. Zijn je meubels echter van plastic of rieten, dan moet je ze misschien binnen zetten tijdens langere periodes van koud weer of sneeuwbuien.

Bescherm je buitenmeubilair tegen schade

Als je ervoor wilt zorgen dat je tuinmeubel online in goede staat blijft gedurende de wintermaanden, zijn er een paar dingen die je moet doen voordat het koude weer begint. Zorg er allereerst voor dat je alle vuil en puin van het oppervlak van de meubels verwijdert voordat je ze voor het seizoen opbergt. Zo voorkom je dat er tijdens de opslag schimmel of meeldauw op het oppervlak ontstaat. Probeer bovendien, indien mogelijk, je buitenmeubels op te slaan op een plek waar ze beschermd zijn tegen directe blootstelling aan regen en sneeuw gedurende het winterseizoen. Dit kan betekenen dat je ze binnen zet of tenminste afdekt met een waterdicht zeil als je ze niet gebruikt.

Goed schoonmaken

Zodra het weer warmer wordt, geef je je tuinmeubels een goede schoonmaakbeurt! Vuil en afval kunnen zich na verloop van tijd op buitenmeubels ophopen, wat kan leiden tot schimmelgroei als het niet onmiddellijk wordt aangepakt. Een grondige schoonmaakbeurt met wat verdunde zeep is voldoende; gebruik een zachte borstel of doek om zachtjes te schrobben en spoel daarna af met een tuinslang of een emmer water. Eventueel kun je ook nog wat beschermende kit aanbrengen op de houten onderdelen. Buitenmeubelen hoeven niet voorgoed te worden opgeborgen zodra de winter aanbreekt - met een paar voorzorgsmaatregelen en zorgvuldige opslagmethoden kun je de meeste soorten tuinmeubelen zelfs in de strengste winters veilig en gezond houden! Dus ga lekker buiten eten met vrienden en familie - zorg er alleen voor dat je tuinmeubels klaar zijn voor elk seizoen!

Reacties