Foto: weidehek-wonen

Kies het juiste materiaal voor je weidehek: hout, metaal of kunststof?

Weidehekken, weidehekken, weidehekken… Ben je op zoek naar een weidehek? Als het gaat om weidehekken heb je over het algemeen de keuze tussen hout, metaal en kunststof.

Theo Vliegop 02 Augustus 2023

Elk van deze materialen heeft eigen voor- en nadelen. Ben je benieuwd wat voor jou de beste keuze is? Lees dan zeker even verder. In dit artikel gaan we namelijk dieper in op de drie opties. We bespreken de functionaliteiten, maar ook de voor- en nadelen. Op die manier kun je een juiste keuze maken en voor lange tijd genieten van het juiste weidehek. Welke optie je ook kiest, het is altijd verstandig om je weidehek aan te vullen met schapengaas. Schapengaas? Je leest het goed. Hiermee zorg je namelijk voor een betere bescherming van het gebied. Niet alleen tegen indringers van buiten, zoals honden, wolven en zwijnen, maar ook om ervoor te zorgen dat de eventuele dieren die je binnen het weidehek hebt minder snel kunnen ontsnappen.

Hout; een duurzame keuze

In de zoektocht naar het juiste materiaal voor je weidehek is het altijd raadzaam om de keuze voor hout in overweging te nemen. “Een houten weidehek?’, horen we je denken… Jazeker! Hout is niet alleen duurzaam en milieuvriendelijk, maar ook relatief goedkoop. Dat maakt het een extra interessante optie bij een beperkt budget. Ook staat hout bekend om de natuurlijke en landelijke uitstraling. Ook dat is niet onbelangrijk, helemaal wanneer je weidehekken direct aansluiten op een boerderij of landgoed waarbij ook van hout gebruik is gemaakt. Op die manier creëer je een geheel, wat zorgt voor een mooi totaalplaatje.

Metaal; sterk in weer en wind

Ben je op zoek naar een steviger weidehek? Overweeg dan om voor metaal te kiezen. Het is vooral geschikt om lang mee te gaan onder allerlei omstandigheden. Denk aan regen, onweer en zelfs storm, maar ook extreme temperaturen. Hoewel we in Nederland niet heel vaak te maken krijgen met onweer en storm, kun je er toch maar beter op voorbereid zijn. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat je veel schade oploopt wanneer het gebeurt. Hierdoor kan metaal, hoewel het vrij duur is, toch de investering waard zijn. Bovendien zorgt de stevigheid van metaal ervoor dat dieren minder snel kunnen ontsnappen, wat je het nodige gedoe kan besparen. 

Kunststof; licht, goedkoop en onderhoudsvriendelijk

Ten derde kun je ook een weidehek van kunststof overwegen. Een interessante optie als je kijkt naar het lichte gewicht, de lage prijs en het weinige onderhoud ervan.

Keuzes, keuzes, keuzes.. Heb je een keuze kunnen maken? Kies, op basis van je persoonlijke wensen en voorkeuren, voor een weidehek van hout, metaal of kunststof.

Reacties
Anderen bekeken ook