Foto: 2022/tuinbank.jpg

Je tuin of balkon zomerklaar maken: dit is hoe

Als je in een stad woont, is je balkon waarschijnlijk een van de beste plekken om te ontspannen in de zomer.

18 Augustus 2022

Je kunt ontbijten aan een van de tuintafels, loungen in een stoel of gewoon een boek lezen. Dit is ook het moment waarop je kunt beginnen met het voorbereiden van een tuinrenovatie of -upgrade. Je kunt je favoriete planten voor je ogen zien bloeien en groeien. Bereid echter vóór de zomermaanden alles voor door je balkon schoon te maken en de planten in je tuin op te ruimen.

Maak het schoon

Maak je balkon zo snel mogelijk schoon. Het weer of een gebrek aan mobiliteit kan dit een moeilijke taak maken, dus je kunt overwegen om een ??professionele schoonmaakdienst in te huren. Als je het echter zelf kunt doen, kun je dit als volgt doen. Gebruik een slang opzetstuk of hogedrukreiniger om de vloer van je balkon af te spuiten. Zorg ervoor dat het water warm genoeg is zodat het niets op je balkon beschadigt, maar niet zo heet dat iemand die op je dak of in een aangrenzend appartement werkt een onverwachte bui kan krijgen! Als er vlekken of plekken op de vloer zitten die niet kunnen worden verwijderd door deze simpelweg met water te besproeien, gebruik dan een allesreiniger en schrob ze om ze te verwijderen. Gebruik geen staalwol pads omdat deze oppervlakken zoals tegelvloeren kunnen bekrassen! Spuit alle balustrades af met bleekwater om te voorkomen dat er na verloop van tijd schimmel in gaat groeien. Dit kan worden gedaan met behulp van een tuinslang bevestiging of door eenvoudig bleekmiddel in de ene hand te gieten terwijl je de andere uitspoelt. Hierna kun je heerlijk uitrusten in de loungeset hoekbank van je balkon.

Ruim je planten op

Je bent verantwoordelijk voor je planten. Als je wilt dat ze gedijen in de zomerse hitte en vochtigheid, is het belangrijk om ze goed in de gaten te houden. Verwijder dode bladeren en bloemen van planten. Snoei ook takken terug die te lang of te breed worden. Controleer vervolgens op ongedierte zoals bladluizen of mijten door te zoeken naar kleine insecten op de bladeren, stengels en wortels van je plant. Controleer daarnaast het bodemvocht door je vinger in de grond rond wortelstelsels te steken: als het op een diepte van 2,5 cm droog aanvoelt, voeg dan wat water toe tot de grond over de hele diepte vochtig is. Snoei ten slotte alle overwoekerde struiken en bomen terug, zodat ze gezond kunnen blijven en een goede luchtstroom rond terrassen kunnen bieden.

Reacties