Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Hoe houd ik mijn huis koel van TMC Wonen

De temperaturen worden steeds hoger. Wij willen je graag 8 tips geven voor het koel houden van jouw woning.

De zon brengt veel warmte met zich mee. We willen graag voorkomen dat de temperatuur in huis oploopt tot 30 graden. Daarom volgen hier 8 tips om je huis koel te houden.

Buitenzonwering
Buitenzonwering houdt warmte en zonlicht buiten. Screens kunnen tot 90% van de zonnewarmte tegenhouden. Rolluiken zijn ook een optie en bieden privacy en inbraakbeveiliging. Donkere rolluiken nemen warmte op, terwijl lichte rolluiken minder warmte doorlaten. Er zijn verschillende soorten buitenzonwering beschikbaar, zoals markiezen en uitvalschermen en meer.

Binnenzonwering
Om de warmte buiten te houden, kun je gebruik maken van Duettes. De honingraatstructuur creëert een isolerende luchtlaag en dikke stoffen houden meer warmte tegen. Kvadrat Verosol heeft producten met een aluminium coating op de achterkant die tot 80% van de zonnestralen tegenhoudt. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties om daglicht te behouden en de binnentemperatuur te regelen.

Groen
Vervang tegels en bestrating in je tuin door gras, struiken en bomen om de warmte in en rondom je huis te verminderen. Gras absorbeert minder warmte dan tegels en bomen bieden in de zomer schaduw en laten in de winter meer zonlicht door. Plaats een sedumdak op je aanbouw of garage of laat een klimplant tegen je gevel groeien voor een isolerende werking en een positief binnenklimaat.

Doorluchten
Om je huis koel te houden, kun je de deuren en ramen in de vroege ochtend of late avond tegen elkaar openzetten, zodat er frisse lucht naar binnen kan stromen. 's Nachts kun je ook de ramen en ventilatieroosters openzetten voor koele lucht. Een ventilator in combinatie met open ramen kan ook helpen om de temperatuur te verlagen. Plaats een bevroren element of fles voor de ventilator voor extra verkoeling.

Minder schoonmaken
Tijdens het schoonmaken van je huis kan de temperatuur binnen oplopen doordat er warmte vrijkomt bij het gebruik van apparaten zoals een stofzuiger. Het fysieke werk van het schoonmaken kan ook zorgen voor meer lichaamswarmte en een stijging van de binnentemperatuur.

Apparaten
Elektronische apparaten zoals de wasmachine, droger, vaatwasser, kookplaat, oven, computer en stofzuiger genereren veel warmte in huis. Gebruik de wasmachine en vaatwasser 's nachts om minder warmte te creëren. Kleding drogen aan een waslijn buiten is ook een goede optie. Het gebruik van de oven en kookplaat verhoogt de binnentemperatuur, dus koude gerechten of een barbecue gebruiken kan helpen om de binnentemperatuur laag te houden.

Lichte kleuren
Donkere kleuren nemen de warmtestraling op, terwijl lichte kleuren deze juist reflecteren en minder warmte opnemen. Als je dus een lichte vloer, muur, plafond of meubels hebt, kan dit helpen om je huis koel te houden omdat het de warmte reflecteert.

Isoleren
Het isoleren van de spouwmuur, dak, muren, ramen en vloer verbetert de binnentemperatuur, omdat het warmteverlies beperkt. Dit vermindert de noodzaak voor airconditioning en ventilatoren en houdt in de winter de warmte binnen. Het isoleren van jouw huis is daarom een slimme energiebesparende keuze.