Foto: 2022/apple-g9d86cdcab_1280.jpg

Fruitbomen in de tuin

Bijna iedereen is wel dol op een stukje fruit. Er zitten veel vitaminen in en daarnaast smaakt het erg lekker.

Theo 28 December 2022

Daarom is het een leuk idee om een of meerdere fruitbomen te kopen. Want verser kun je het fruit immers niet krijgen! Maar wat komt er allemaal bij kijken? Dat lees je in dit blog!

Welke boom?

Je kunt een pruimenboom kopen, maar ook is het mogelijk om een appelboom te kopen. Welke je wilt, hangt af van het fruit die je lekker vindt, maar ook van jouw tuin. In principe kunnen perenbomen en appelbomen in elke tuin staan. Mocht er veel zonlicht in jouw tuin vallen, dan kan het ook leuk zijn om abrikozen te laten groeien in de tuin. Let er wel op dat je je goed inleest over de boom die je koopt. Sommige planten zijn zelfbestuivend, wat inhoudt dat ze in hun eentje vruchten kunnen laten groeien. Echter, er zijn ook bomen die andere bomen nodig hebben om vruchten te vormen. Het is daarbij het beste om de boom gewoon in de grond te planten, maar je kunt deze ook in een pot plaatsen als je niet veel ruimte hebt. Zo kun je ook op een balkon of terras wat fruit laten groeien. Indien je niet echt plek hebt voor een fruitboom, kun je ook kiezen voor een fruitstruik. Denk bijvoorbeeld aan struiken met bramen of aardbeien.

De bomen bijhouden

Het is belangrijk om de bomen goed bij te houden zodat ze er netjes uit blijven zien. Daarnaast is het verstandig om de bomen regelmatig te snoeien, want dit zorgt ervoor dat ze meer vruchten zullen vormen. Verwijder takken die dood zijn en ook de takken die elkaar kruisen. Als je een oude boom hebt, is het belangrijk om niet te veel te snoeien. Bij een jonge boom is het daarentegen belangrijk om tot een goede vorm te komen. Bomen groeien natuurlijk de hoogte in. Dit kan ervoor zorgen dat de boom het zonlicht in de tuin gaat blokkeren. Als je dit liever niet wilt, kan het helpen om de top weg te snoeien. Het is tot slot belangrijk om niet in te heet of juist te warm weer te gaan snoeien. Dat is niet prettig voor jouzelf, maar het kan ook de bomen aantasten.

Het vergt dus wel wat moeite om jouw bomen goed te onderhouden, maar je krijgt er wel veel voor terug! Wil je graag een boom zoals een kersenbomen kopen? Neem dan vooral een kijkje op de site van Ten Hoven Bomen!

Reacties