Foto: KinderproofTuin-WonenNL

Een kindvriendelijke tuin

Wanneer je eindelijk bent gesetteld en klaar bent voor het ‘’huisje boompje beestje’’ leven, krijgen jij en je partner hoogstwaarschijnlijk ook kriebels om het gezin uit te breiden.

Joost 18 Maart 2023

Kinderen zijn natuurlijk heel leuk, waarom zou je er mee wachten? Het is dan ook leuk om ervoor te zorgen dat je kinderen het naar hun zin kunnen hebben in en rondom je huis.

Het is belangrijk dat je kinderen zich niet vervelen. Spelen is niet alleen heel leuk, kinderen leren er ook veel van. Buiten spelen is goed voor hun sociale vaardigheden (wanneer ze met vriendjes of vriendinnetjes spelen) en op deze manier kunnen ze de wereld om hen heen ontdekken. Het is dan ook leuk om je tuin zo in te richten, dat je kinderen er veel plezier kunnen beleven. In dit artikel zal ik ingaan op enige manieren om je tuin kindvriendelijk te maken.

Sport

Kinderen hebben veel energie, die ze op de één of andere manier kwijt moeten. Het is dan ook slim om ervoor te zorgen dat het mogelijk is voor je kinderen om hun energie kwijt te raken buiten. Dit kan je bijvoorbeeld doen door voetbaldoeltjes of een hockeydoel aan te schaffen. Op deze manier kunnen je kinderen op een leuke manier actief bezig zijn. Dit is goed voor hun gezondheid, ze kunnen hun energie kwijt en het is ook nog eens hartstikke leuk! Je zal je kinderen een enorm plezier doen, wanneer ze samen kunnen voetballen of hockeyen in hun eigen tuin.

Speeltoestellen

Een andere leuke manier om je tuin kindvriendelijk te maken, is het plaatsen van speeltoestellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schommel, een glijbaan of een wipwap. Kinderen kunnen zich hier uren mee vermaken, verveling zal dus niet snel voorkomen. Terwijl jij in het zonnetje een boek leest, spelen je kinderen in de tuin. Dit is natuurlijk een win-winsituatie!

Gezonde planten

Het is ook leuk om planten in je tuin te plaatsen, waar vruchten aan groeien die je kinderen kunnen plukken en opeten. Kinderen vinden dit uiterst interessant en het is ook nog eens gezond! Ook wanneer je kinderen moeilijke eters zijn, daag je ze op deze manier op een leuke manier uit om toch eens wat anders te proberen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je zeker weet dat de planten niet giftig zijn.

Kortom, er zijn meerdere manieren waarop je je tuin kindvriendelijk kan maken. Je kan een voetbal- of hockeydoel aanschaffen, speeltoestellen in de tuin zetten of gezonde planten laten groeien. Ga dus snel aan de slag met jouw tuin!

Reacties
Anderen bekeken ook