Foto: markilux_6000_Smart_Home_02-1

De intelligente zonwering

Schermen comfortabel met smart-home-technologie aansturen

Zonwering voor het balkon, het terras of de ramen is iedere zomer opnieuw een belangrijke kwestie. Vooral met het oog op de klimaatverandering. Want daardoor hebben we steeds vaker te maken met ongebruikelijke hittegolven. Vooral schermen die automatisch kunnen worden bediend, zijn dan geschikt, omdat ze voorkomen dat het binnen te warm wordt. De aanbieder markilux heeft hiervoor veel verschillende modellen in het assortiment, die met behulp van slimme technologie kunnen worden bediend.

Als het buiten warmer wordt, merkt je het meteen als er in het huis of in de tuin geen effectieve zonwering aanwezig is. Vooral als de zomerse warmte meerdere weken aanhoudt. Schermen zijn een geweldige uitkomst. Want ze kunnen elk gewenst oppervlak van schaduw voorzien, van ramen, terrassen en balkons tot serres aan toe. Zo zorgen ze zowel buiten als binnen voor aangename koelte. Vooral als ze automatisch functioneren. Bij producent markilux zijn alle gemotoriseerde modellen hiervoor geschikt.

Weten wat de zonwering doet

Als de schermen van een io-motor zijn voorzien, kunnen ze ook met een smartphone of tablet worden bediend. Namelijk via de communicatietechnologie "io-homecontrol". Zelfs schermmodellen met een standaardmotor kunnen achteraf van een io-stekker worden voorzien. Voor het aansturen van de schermen gebruikt markilux de smart-home-centrale "Tahoma Switch" van Somfy. De technologie functioneert bidirectioneel. Dat wil zeggen dat de zender een bevestiging krijgt of de door hem aan het scherm verstuurde opdracht ook is uitgevoerd. Zo kan altijd worden gecontroleerd of de zonwering naar wens is in- of uitgedraaid.

Energie besparen en van wooncomfort genieten

De schermen kunnen bovendien in een domoticasysteem worden geïntegreerd, zodat ze met andere apparaten of met weersensoren kunnen communiceren. Als de temperatuur in de loop van de dag stijgt, wordt de zonwering vanaf een bepaalde temperatuur vanzelf uitgedraaid. En als de wind opsteekt, is er ook niets aan de hand. Want door het smart-home-systeem worden de schermen op tijd ingedraaid. Ook de gemeenschappelijke bediening van verticale schermen en terrasschermen kan met slimme functionaliteit optimaal op elkaar worden afgestemd. Hierdoor wordt bij hoge buitentemperaturen een gezond en aangenaam woonklimaat gewaarborgd en wordt er minder koelenergie gebruikt

Meer van Markilux
Reacties