Foto: veranda

Alles over een veranda aanbouwen

Wil jij weten hoe je dit zelf voor elkaar kunt krijgen? Lees dan hieronder verder!

Romy 11 November 2023

Ben jij al maanden aan het dromen van een eigen veranda, maar heb je geen enkel idee waar te beginnen? Door middel van een stappenplan kan ook jij binnen no-time zelf je veranda in elkaar zetten! Of het nu bestemd is voor een geweldige zomeravond of om in de ochtend te genieten van een bakje koffie. Je gaat er in ieder geval veel plezier aan hebben aan een eigen veranda in de tuin. Wil jij weten hoe je dit zelf voor elkaar kunt krijgen? Lees dan hieronder verder!

Waarom kiezen voor een veranda?

Als je eenmaal hebt besloten dat je een veranda wilt, zijn er weinig alternatieven die vergelijkbaar zijn. Dit heeft alles te maken met de unieke voordelen die een veranda met zich meebrengt. Wij hebben een kort overzicht gemaakt van de voordelen. Dit zijn onder andere:

  • Het hele jaar door plezier: je hebt het mensen om je heen misschien al eens horen zeggen, maar dat je er het hele jaar door plezier van hebt, klopt echt. Indien je er verwarmingselementen in hebt laten plaatsen en hij waterproof is, kun je inderdaad het hele jaar buiten zitten. Maak het lekker sfeervol met wat lampjes en creëer zo een unieke ruimte. Juist door deze gezelligheid kan het voor veel mensen een extra trigger zijn zelf een veranda te bouwen.
  • Waardestijging: uiteraard laat je je veranda zetten om er plezier en genot uit te halen, maar wist je dat de waarde van je huis ook nog eens stijgt? Je boekt namelijk ruimtewinst en door het verhoogde wooncomfort neemt de waarde alleen maar toe.

De exacte stijging hangt echter wel af van de gebruikte materialen. Zorg er ook voor dat je veranda goed geïsoleerd is. Ondanks dat het misschien niet je eerste gedachtegang is, kun je al door de waardestijging ervan uit gaan dat een veranda de investering waard is.

  • Het creëert rust: voor veel mensen is een veranda een plek waar ze helemaal tot rust kunnen komen. Luisterend naar je favoriete artiest kun je vanuit de veranda mooi jouw tuin beschouwen.

Stappenplan voor het bouwen van een veranda

In dit artikel benoemde we kort de voordelen van een veranda en zullen wij een veranda stappenplan uiteenzetten. Ons stappenplan ziet er als volgt uit:

  • Stap 1: begin allereerst met het maken van een duidelijke bouwtekening. Je maakt het zo voor jezelf een stuk overzichtelijker en je weet precies waar de veranda moet komen.
  • Stap 2: de veranda naar keuze afmeten. Nu je weet waar jouw nieuwe aanbouw moet komen, is het verstandig rekening te houden met de afmetingen. Ben je op zoek naar veranda voorbeelden, dan is het wellicht interessant een veranda showroom te bezoeken.
  • Stap 3: het plaatsen van de gevelbalk. De gevelbalk moet precies worden uitgemeten en worden geplaatst. Zorg dat de gevelbalk waterpas wordt gezet om zo een correcte afwatering te garanderen.
  • Stap 4: in stap 4 plaats je de pilaren. Het is van essentieel belang dat deze allemaal op gelijke hoogte worden geplaatst.
  • Stap 5 & 6: vanaf dit moment kunnen er stappen gecombineerd worden, omdat de basis al gelegd is. Je gaat namelijk de dwarsbalken monteren, deze zorgen ervoor dat de veranda stevig blijft. Hier mag vervolgens ook het geraamte dak op worden gezet.
  • Stap 7: vanaf nu komen de leukste onderdelen. Zorg ervoor dat door de platen je veranda helemaal dicht is. Als je dit hebt voltooid, mag je eindelijk beginnen met het inrichten van jouw nieuwe leefruimte!

Wil je graag een meer gedetailleerde stappenplan, lees dan hier hoe je zelf een veranda kan bouwen.

Toekomstgericht

Wij hopen door middel van deze blog je voldoende uitleg te hebben gegeven over een veranda aanbouwen. Zodat jij nu je eigen veranda kunt plaatsen. Het zal zeker veel werk zijn, maar wij denken dat je er alleen maar positieve dingen voor terug gaat krijgen. Wij wensen jou veel succes!

Reacties