JBL Sport Wireless Train Koptelefoon

De JBL AU Sport Wireless Train Koptelefoon zorgt voor draadloos geluid, dat je na 5 minuten opladen, 1 uur kunt afspelen. De SuperVent-oorkussens houden je koel en droog terwijl Under Armour gripmateriaal een zachte greep en maximale stabiliteit geeft. Lees meer voor een uitgebreide review over dit product.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Lenette, 20 jaar en sport gemiddeld drie keer in de week. Muziek tijdens het sporten vind ik belangrijk, gezien het mij een extra boost geeft en ik er veel energie van krijg. Ik heb dan ook de JBL Sport Wireless koptelefoon meegenomen naar de sportschool en hem gebruikt tijdens het sporten. Ik vertel je graag wat mijn ervaring is!

Het installeren

Het installeren van de koptelefoon gaat zeer gemakkelijk. De koptelefoon zit verpakt in een kartonnen doos en komt met een beschermhoes. Deze is er zodat je de koptelefoon gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. De koptelefoon is flexibel en kun je in- en uitklappen. Aan de zijkant van de koptelefoon kun je de muziek harder en zachter zetten en connect je hier ook de koptelefoon met je telefoon via Bluetooth. Het duurde even voordat ik door had hoe dit precies in elkaar zat. Je moet de knop aan de zijkant even een paar tellen omhoog duwen, totdat je een geluidje hoort. Dit bevestigd dat de Bluetooth van de koptelefoon aan staat. Vanuit daar vond ik de connectie direct op mijn telefoon. De koptelefoon connect uiteindelijk automatisch met je telefoon, als je hem vaker hebt gebruikt. Het enige wat mij helaas niet is gelukt, is hem connecten met mijn Macbook. Voor nu is het alleen gelukt met mijn iPhone. In de verpakking komt verder nog een gebruiksaanwijzing en een draadje waarmee je de koptelefoon kunt opladen. De gebruiksaanwijzing heb ik niet gebruikt.

De geluidskwaliteit

De koptelefoon is zo gemaakt dat het ervoor zorgt dat je nog met mensen kan praten terwijl je sport en muziek luistert. Het is dus geen noise-cancelling koptelefoon en je merkt dat de muziek hierdoor ook wat wordt gedempt. Verschillende klanken in nummers hoor ik zo beter met mijn Apple oortjes dan met de koptelefoon. Het is dan ook geen koptelefoon die ik aanraad als je hem puur wilt kopen voor de geluidskwaliteit. Het geluid valt absoluut niet tegen, maar hij brengt in mijn beleving de nummers niet het beste naar voren. Voor het dragen tijdens het sporten of bijvoorbeeld op het fiets is hij wel erg handig. Niet alleen zit hij heel stevig, je hoort ook nog goed wat er in je omgeving gebeurt.

Prijs-kwaliteitverhouding

Ik vind de prijs-kwaliteitverhouding goed! De koptelefoon voelt stevig en gaat naar mijn idee lang mee. Ik vind het een goede investering als je een koptelefoon zoekt die je makkelijk overal mee naar toe wilt nemen.

Conclusie

Ik vind het een mooie koptelefoon die handig is voor activiteiten zoals sporten en (race)fietsen. Binnen een paar seconden heb je hem geconnected met je telefoon en kun je een paar uur lang genieten van de muziek. Ik vind het een aanrader als je op zoek bent naar een koptelefoon die stevig is, maar je niet volledig afsluit van je omgeving.

Reacties