SwitchBot Curtain

SwitchBot Curtain is een kleine draadloze robot die elk gordijn gemotoriseerd en slim maakt. Open en sluit je gordijnen met je smartphone. Of stel een schema in om de gordijnen automatisch te openen of te sluiten. Lees alles er over in de review.

Getest door:

Waar ga ik op letten?

Is het het waard om zo’n bedrag uit te geven om mijn gordijnen automatisch dicht te kunnen laten doen?

Aanmelden in de app

De QR code op mijn telefoon zetten was geen probleem. Ik had wel veel problemen om een account aan te maken. Ik had meerdere pogingen nodig om het uiteindelijk te doen slagen. Dit geldt tevens voor het aanmelden van de wifi op de app, want die heb je nodig om alles aan te kunnen sturen. Na ongeveer 10 keer proberen pakte de app het wel. Hetzelfde bleek ook bij het aanmelden/ pairen van de switchbot curtain en switchbot remote. Je moet je apparaat in pair stand zetten om daarna op je telefoon op next te drukken. Na vele pogingen lukte het pas. Dit wekte bij mij wel wat frustratie op. Misschien is het beter als ze op elk apparaat een QR code zetten die direct in de app wordt toegevoegd.

Installatiegemak

Het installeren van het apparaat gaat vrij gemakkelijk. Je moet even kijken wat voor rails je hebt. Vervolgens klik je de juiste wieltjes in het apparaat en kun je hem ophangen.

Zo werkt het

Je kunt de gordijnen op verschillende standen open en dicht doen. Je kunt dit alleen doen als je thuis bent. Het gaat namelijk via je wifi. Wat je wel kunt doen is een schema maken die je per dag kan instellen. Handig voor als je op vakantie bent. Zo zijn er nog een aantal manieren van instellen. Die zijn wel makkelijk. Je moet wel zorgen dat je remote op een vaste plek legt, anders wordt het eerst zoeken om je gordijnen . Ik vind de kleine zonnepanelen wel een beetje groot. Ik zou dit niet zo snel aan de zijkant van mijn raam zetten om zo de Switchbot op te laden. Ik denk dat ik eerder eens in de zoveel tijd de Switchbot eraf haal om ze op te laden.

Conclusie

Ik vind het een grappig apparaat. Alles doet het en draait degelijk. Ik weet alleen niet dat ik het ervoor over heb dat bedrag te betalen om je gordijnen open en dicht te laten doen. Aan de Switchbot kun je nog meer apparaten koppelen maar ik zou toch het gevoel hebben afhankelijk te zijn van een app.

Reacties