Nuki Smart Lock pakket

Nuki staat bekend om zijn Smart Lock inclusief accessoires. Wij hebben een compleet pakket laten testen bestaande uit Nuki Smart Lock, Nuki Bridge, Nuki Fob en Nuki Keypad. Ontdek alle mogelijkheden in de review.

Getest door:

Na de eerste generatie nu de tweede...

Nadat ik eerder al de eerste generatie Nuki Smart Lock getest heb, mag ik ook de tweede generatie testen. Over de eerste generatie was ik op zich te spreken, al zaten er ook wel een aantal nadelen aan. Zo lukte het mijn vrouw met haar niet altijd direct de deur te openen. En als je meerdere keren een halve minuut of langer moet wachten totdat de deur open gaat, wordt dat toch wat vervelend. Omdat bij dit systeem de sleutel in het slot gaat en je daarna de Nuki Smart Lock erover heen zet, kun je dus geen sleutel gebruiken. Bij deze set zit echter ook de Nuki Fob, een bluetooth sleutelhanger met een knop waarmee je de deur kunt openen. Ik ben heel benieuwd!

Uitgebreid pakket

Zoals gezegd mag ik een uitgebreid pakket testen: naast de Smart Lock zit hier nog de Bridge en dus ook de Fob bij. Met de Nuki Bridge maak je verbinding staat met wifi. Hierdoor hoef je niet meer thuis te zijn om de deur te bedienen. Dit kan dus ook vanaf afstand. Handig om dus bijvoorbeeld als je niet thuis bent en er staat iemand voor de deur. Of wanneer je niet zeker bent of je de deur goed hebt afgesloten. De Nuki Fob is een bluetooth sleutelhanger waarmee je met een druk op de knop de deur kan openen of sluiten. Ideaal dus wanneer het zoals bij ons thuis met de smartphone niet altijd soepel werkt.

Verschil met de eerste generatie

De installatie ging, net als bij de vorige set, vrij eenvoudig. Ik wist natuurlijk al hoe het werkte, dus dat is uiteraard handig. Wat me opviel: bij deze set lukt het me niet de Smart Lock goed over te bestaande slot te plaatsen. Tenminste niet zodanig dat ik hem erop kan schroeven. Op zich geen probleem, in dat geval zitten er plakkers bij waarmee hem vast kunt plakken. Maar het is opvallend omdat dat bij de vorige editie wel goed lukte. Daarnaast is deze tweede generatie over het algemeen goed vergelijkbaar met de vorige. De werking is in principe hetzelfde, al zullen er softwarematig best wat updates geweest zijn, die zie je als gebruiker niet echt. Verder kun je deze tweede generatie ook koppelen met je Google Assistent. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat nog niet gedaan heb, ik vind het er erg ingewikkeld uitzien. Het is in principe gewoon een stabiel systeem. Als je in een straal van 50 meter komt, opent de deur. Ook 'het delen van het slot' met andere is erg handig. Als je er niet bent, kunt je mensen een toegangscode appen en dan kunnen zij naar binnen zonder sleutel. Het is zelfs mogelijk aan deze toegangscode een bepaalde tijd te hangen. Handig bijvoorbeeld als je een pakketbezorger of iets dergelijks tijdelijke toegang wilt geven. De extra accessoires vind ik echt een aanwinst. Het feit dat je op afstand ook controle hebt en ook kunt zien of de deur open of dicht is (of is geweest) is erg handig, en ook echt iets van deze tijd. Ook de Fob-sleutelhanger is erg handig. Mijn vrouw blijft het probleem ondervinden dat haar telefoon niet altijd goed reageert, dus zeker voor haar is de Fob een hele handige toevoeging. Ik moet wel zeggen dat de installatie hiervan wel wat voeten in de aarde had. Je moet de Fob 'pairen' met het slot, maar dat lukte een aantal keer niet goed. Dat is natuurlijk wat frustrerend, maar uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar. En als het werkt, is het zoals gezegd, erg handig!

Sensor

Bij de eerste generatie liep ik er tegenaan dat het apparaat niet goed aanvoelt of je binnen of buiten staat. Als ik via de achterdeur kwam en ik mijn jas ophing bij de voordeur, ging de deur automatisch open, omdat het apparaat dacht dat ik buiten stond. Niet heel erg, maar toch wat storend. Dit probleem heb ik nu niet meer. Hij herkent nu door middel van een sensor dat je aan de binnenkant staat.

Autofencing

Daarnaast blijf ik nog wat stoeien met de autofencing. Je kunt hiermee aangeven dat de deur automatisch open moet gaan wanneer je binnen een straal van 100 meter komt. Ik woon echter in een hoekhuis, dat betekent dat ik voor mijn huis langs kan fietsen naar de achtertuin. Dan kom ik echter binnen het gebied van de autofencing en gaat de voordeur open. Dat probleem had ik bij de eerdere set en bij deze ook. Ik ben nog aan het kijken of ik dat wat anders af kan stellen maar tot nu toe is dat me nog niet gelukt.

App

In de bijbehorende Nuki-app kun je alles van de set terugvinden. Hij werkt heel overzichtelijk. Je ziet er de historie, of alles goed werkt, maar je kunt ook hiermee de deur openen of sluiten. Een goede, duidelijke app!

Conclusie

Ik ben erg tevreden met deze tweede generatie Nuki. Door de accessoires wordt het plaatje echt compleet. Ik vond de eerste generatie al handig, de meeste minpunten zijn voor mijn gevoel in deze tweede generatie aangepakt. De Bridge en Fob maken echt het plaatje compleet. Er zijn nog wel een paar dingetjes waar ik tegen aan loop, maar over het algemeen is de ervaring zeer positief. Dit slot is dan ook echt een toevoeging voor ons!

Reacties