string(3) "tgi"

SodaStream Spirit One Touch

Met het SodaStream bruiswatertoestel maak je zelf bruisend water van kraanwater in een handomdraai. Ideaal als je graag bruiswater drinkt, maar geen zin hebt om te sleuren met zware flessen van de supermarkt. Veerle heeft het bruiswatertoestel uitgebreid getest.

Getest door:

Even voorstellen...

Hi! Ik ben Veerle, 38 jaar, vitaliteitscoach en een groot liefhebber van bruisend water. Per week gaan er wel een paar flessen doorheen. Ik ben dus erg benieuwd naar de SodaStream!

Lijkt hij je duurzaam?

De SodaStream wordt geleverd in een kartonnen doos. Het apparaat ziet er stevig uit en hij werkt op elektriciteit. Er zit een cilinder voor het koolzuur bij en een fles om het water in te bereiden en te bewaren. Het feit dat je van kraanwater bruisend water en frisdrank maakt, is natuurlijk sowieso duurzaam!

Hoe werkt de SodaStream?

Het apparaat werkt heel makkelijk: in het stopcontact, fles vullen met kraanwater, fles erin klemmen en kiezen hoeveel koolzuur je erin wilt. Je moet alleen de fles niet te vol doen, anders loopt het over. Er wordt aangeraden om van tevoren een fles water koel te zetten en hier later koolzuur aan toe te voegen. Ik heb dat geprobeerd, maar geen verschil gemerkt. Het water blijft lang lekker in de fles, in de koelkast. Ook heb ik alle drie de standen voor het koolzuur uitgeprobeerd, deze staan duidelijk vermeld op de SodaStream. In je glas bubbelt en bruist het niet, maar je proeft het wel. Zelf vind ik de stand met de meeste koolzuur het lekkerste. Ik hou dan ook van mineraalwater met flink wat bruis. Normaal drink ik graag mineraalwater van San Pellegrino, wat een meer zoute smaak heeft. Kraanwater kan deze smaak niet evenaren. Uiteraard is het een stuk goedkoper, want met de cilinder maak je wel 60 liter bruisend water. Water uit de SodaStream is tevens een lekkere dorstlesser en een prima "tussendoortje". Wil ik echt even genieten van een glas flink bruisend water, dan pak ik alsnog de fles San Pellegrino. Om je glas water op te leuken kan je allerlei smaken toevoegen, op de site van SodaStream zie je deze staan. Ook kan je er frisdrank van maken. Dat heb ik niet geprobeerd.

Weinig geluid

Het apparaat maakt weinig geluid en is snel klaar, ideaal!

Geluidsniveau

0

Conclusie

Ik vind het een handig apparaat. Het werkt snel en het water smaakt prima. Zo heb je altijd lekker lichtbruisend water bij de hand!

.....
Reacties