Samsung POWERstick PRO steelstofzuiger

Met de POWERstick PRO steelstofzuiger zuig je snel, soepel en stabiel om meubels en andere obstakels heen. Hij heeft maar liefst 150 watt aan zuigkracht en werkt zowel op harde als zachte vloeren. Lees meer voor een uitgebreide review over dit product.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi! Mijn naam is Sandy en ik woon in het duingebied van Heemskerk. Wij hebben een hond en er is veel zand in ons huis aanwezig (man is tuinder) dus we waren al lang op zoek naar de ideale stofzuiger. Dit is een ideale omgeving om deze stofzuiger te testen leek mij!

Eerste indruk

Het product was écht goed ingepakt! Materiaal ziet er erg duurzaam uit. De accu met de normale zuigstand gaat ongeveer 45 minuten mee. De POWERstick bevat ook een Power zuigstand. Dit zet je aan via een knop op de stofzuiger waardoor hij nog harder gaat zuigen dan hij al doet. Als je deze stand gebruikt gaat de accu wel minder lang mee. Echter heb ik deze stand weinig hoeven te gebruiken. Ik had met een volle accu net genoeg voor de begane grond in ons huis en een deel van de boven verdieping. Daarna moest de stofzuiger ongeveer 1 tot 2 uur opladen zodat de accu weer helemaal vol was.

Gebruiksgemak

Het uitpakken duurde even, want er worden veel onderdelen meegeleverd. De onderdelen kwamen elk met een sticker met uitleg en de handleiding was duidelijk te volgen. Het in elkaar zetten sprak eigenlijk voor zich en was vrij simpel. Wat ik erg fijn vond, was dat ik hem snel oppakte in tegenstelling tot de gewone bedraadde stofzuiger. Ook was was heel simpel op te bergen in zijn oplader. Je kunt de accuhouder op de muur zetten waar je hem zo in zet. Heerlijk! Dat vind ik een erg handig systeem. Dankzij onze langharige hond was de opvangbak wel snel verstopt. Als dit gebeurt slaat de stofzuiger uit zichzelf af. Vaak was er nog wel genoeg ruimte in de reservoir, maar kon de lucht niet gelijkmatig doorstromen. Hierdoor stopte hij er dus mee. Het leegmaken van de reservoir was echter makkelijker en had je binnen een paar minuten gedaan. Hij sloeg ongeveer 2 tot 3 keer af per stofzuigbeurt. Dit was soms wel een irritatiefactor. Wat de zuigkracht betreft ben ik wel erg tevreden. Geen extra moeite of handelingen nodig om echt alle haren uit een vloerkleed te kunnen halen. Helemaal top! Als ik hem gebruikte zonder buis, om bijvoorbeeld mijn jaloezieën af te stoffen, was hij wel wat aan de zware kant. De stofzuiger wordt geadverteerd met het idee dat je hem makkelijk kunt optillen en bijvoorbeeld op je kast kunt zuigen. De stofzuiger is alleen zwaarder dan in eerste instantie lijkt. Ik had dan ook twee armen nodig om de stofzuiger op te tillen en omhoog te krijgen. Wat erg prettig was, is dat er veel opzetstukken bij zitten voor werkelijk elke situatie. Zo gebruikte ik graag de zachte borstelkop op onze plavuizen vloer, want die rolde er erg makkelijk overheen. De kopstukken die worden meegeleverd:

Geruisloos

Hij is bijna geruisloos. Voor de kracht die er in zit maakt hij erg weinig geluid. Dit is erg prettig, gezien gezinsleden hierdoor geen last hebben van het geluid die een stofzuiger normaal maakt.

Conclusie

In ons huis was het een grote uitdaging voor deze stofzuiger. Hij is erg krachtig. Hij pakte alle haren mee. Wel jammer dat hij vaak vast liep in het reservoir. Hij is verder zeer gemakkelijk in gebruik en erg stil en reukloos. Ik raad hem zeker aan met zijn mooie design en vele opzetstukken voor bijna elke situatie, maar hij is niet dé ideale stofzuiger voor ons.

.....
Reacties