Keukenschoonmaak: rvs spoelbak en kraan

Het is belangrijk om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Een kraan heeft namelijk een hele andere reiniging nodig dan bijvoorbeeld een spoelbak. Alle reinigingsproducten van Franke zijn specifiek ontwikkeld om het element waarvoor het is gemaakt grondig maar zeker ook voorzichtig schoon te maken. Wij laten ze reviewen.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben graag in de keuken bezig met koken en bakken. Een belangrijk criteria hierbij is een schone keuken. Dus ook een schone kraan en wasbak, gezien mijn jonge kinderen zitten die met hun vieze handjes overal aan en is de kraan ook snel zwart i.p.v. chroom. Voor mij is snel kunnen schoonmaken van de kraan en wasbak dan iets waarop ik heb gelet bij deze test.

Maakt goed schoon!

De spray voor de kraan is erg effectief en maakt goed schoon. De creme voor de wasbak maakt goed schoon alleen voor de hardnekkige vlekken moet je goed schrobben.

Microvezeldoek

Bij de set wordt een microvezeldoek geleverd om de wasbak met de reiniger te gebruiken. Persoonlijk vind ik dit niet erg prettig werken. De doek is wat stug omdat je hem maar aan één kant kan gebruiken.

Prettig in gebruik

De producten zijn prettig in gebruik en maken goed schoon. Erg fijn!

Spray voor de kraan

Met de spray voor de kraan kan je de hele kraan inspuiten, de hals is wat lastiger. De wasbak kan je met een doek makkelijk insmeren. Hardnekking vuil moet je wat langer op boenen. Wij hebben op het putje een afsluiting die vaak erg vuil wordt, deze kan je beter met een schuursponsje en de cremé schoonmaken.

Blijft lang schoon

Na het insmeren van de wasbak en daarna afspoelen was de bak erg schoon. Wat me vooral opviel was dat hij ook lang schoon bleef en niet dof werd. Vuil hecht zich niet zo makkelijk aan de bak.

Conclusie

De schoonmaakproducten doen wat ze beloven en maken goed schoon en zorgen ervoor dat de kraan en wasbak langer vlek vrij blijven. De microvezel doek heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Ik zou een kleinere doek prettiger vinden om te gebruiken. Qua snelheid ben je met de spray zo klaar met schoonmaken, de wasbak vergt wat meer tijd omdat dit kort moet inwerken.

.....
Reacties