Kameelvlokken kussen Cammello

Kussen Cammello van allnatura is gevuld met 100 % kameelhaar. Het kussen heeft uitstekende klimaat-eigenschappen en een prima vochtregulering; altijd een droge en warme slaapomgeving.

Getest door:

Even voorstellen...

Het testen van dit kussen komt als geroepen, mijn huidige kussen is echt aan vervanging toe. Ik merk dat ik steeds minder ondersteuning krijg. Dus ik kijk dan ook uit naar dit kussen van allnatura. Ik lees dat het kussen gevuld is met "kameelhaar bolletjes", heel benieuwd hoe dat slaapt.

Op het eerste gezicht

Wat in eerste instantie opvalt, is dat het kussen vrij smal oogt. Het formaat (40x80) is volgens mij niet zo gangbaar in Nederland. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dit ligt. Het is handgemaakt in Duitsland heb ik gelezen, dus dat belooft (denk ik) veel goeds. Overigens passen mijn kussenslopen er wel gewoon goed omheen, dus dat is gelukkig geen probleem.

Ligcomfort

Na er een aantal weken op te hebben geslapen moet ik zeggen dat ik heel erg enthousiast ben! Het kussen ligt echt superlekker. Het is heel zacht en soepel. Eerlijk gezegd veel beter dan ik had verwacht. Ik dacht dat ik zou moeten wennen aan het feit dat dit kussen smaller is dan mijn vorige kussen, maar dat is totaal niet het geval.

Niet te warm

Waar ik zelf vrij snel last van heb, is dat mijn kussen 's nachts warm aanvoelt. Tot nu toe heb ik dat bijna bij elk kussen gehad. Bij deze heb ik daar echter totaal geen last van. De claim van een 'perfecte temperatuurbalans' is wat mij betreft zeker terecht!

Niet duur

De prijs van dit formaat komt bij allnatura op ongeveer 75 euro. Als ik dit vergelijk met andere kussens is dat helemaal niet duur. Zeker niet voor de kwaliteit die je krijgt en het feit dat het handgemaakt is.

Conclusie

Ik ben heel enthousiast over dit kussen. Het ligt heel erg lekker, voelt soepel aan en wordt niet warm. Een echte aanrader!

Reacties