string(3) "tgi"

Inductiekookplaat

Deze Inventum inductiekookplaat is een 1-fase kookplaat: stekker in het stopcontact en koken maar! De inductiekookplaat heeft voor beide kookzones 10 temperatuur- en vermogenstanden.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik heb de Inductiekookplaat van Inventum getest. Ik ben met name geïnteresseerd in de snelheid van koken en de stand waarop ik iets zacht kan laten koken.

Heel makkelijk te gebruiken

Het apparaat staat bij mij in de schuur waar ik de geurige gerechten bereid zoals hutspot en dergelijke. Het apparaat is erg makkelijk in gebruik, valt me gelijk op. Er is duidelijk af te lezen op welk vermogen de twee platen staan. Ze zijn ook heel snel op temperatuur. Zacht laten koken gaat gelukkig prima! Minpuntje vind ik zelf dat de ventilatoren wat luidruchtig zijn. Maar omdat de plaat bij mij in mijn schuur staat, vind ik dit geen ramp. Het lijkt me wel goed om te weten. Ideaal is dat de twee onafhankelijk van elkaar te verwarmen zijn. Ze hebben ook een verschillend vermogen, zodat je ook hierbij keuze hebt. Voor ons is het een echte aanvulling.

Direct aan de slag

Heel gemakkelijk, stekker erin en koken maar. Echt 'plug-and-play'.

Makkelijk

De kwaliteit is prima, ik ben hier erg tevreden over. Alles wordt snel warm en het eten is gemakkelijk te bereiden. De kookplaat zelf ziet er ook kwalitatief stevig uit.

Handig in onderhoud

De kookplaat is gemakkelijk te onderhouden door de gladde plaat. Ook als er etensresten zijn aangekoekt gaan deze er makkelijk af met een vochtige doek. Ideaal!

Veilig

Het apparaat oogt erg veilig, wel moet je altijd opletten met kleine kinderen, die hebben niet zo snel door dat de plaat warm is. Maar dat geldt natuurlijk ook voor een vaste kookplaat in de keuken.

Conclusie

Een mooie kookplaat, gemakkelijk in gebruik. De plaat bestaat uit twee zones die onafhankelijk van elkaar te verwarmen zijn. De achterste zone geeft het meeste vermogen. Enige nadeel is dat de ventilatoren in de plaat nogal luidruchtig zijn.

.....
Reacties