Honeywell ontvochtiger

Een te hoge luchtvochtigheid in huis kan resulteren in schimmelvorming en muffe geurtjes. De nieuwe Honeywell TP lost dit probleem effectief op. Hij zuigt vochtige lucht op, voert het water af en blaast droge lucht uit. De TP is verrijdbaar waardoor je eenvoudig alle vochtige ruimtes in huis kunt aanpakken.

Getest door:

Even voorstellen...

Wij hebben in ons huis enkele kamers met een hoge luchtvochtigheid van boven de 70%. Dit is niet fijn en wij zouden daar graag iets aan willen doen.

Comfort

Het apparaat is gemakkelijk te installeren. Na het verwijderen van de tape waarmee de lade vastzit en het lezen van de eenvoudige instructie kon de stekker in het stopcontact en kon begonnen worden met ontvochtigen.

Effectiviteit

Het apparaat werkte verrassend goed. Binnen een dag begon de luchtvochtigheid te zakken. Hoewel de ruimte behoorlijk groot is wist het apparaat dat redelijk snel voor elkaar te krijgen.

Functies

Werkt eenvoudig. De gewenste luchtvochtigheid kan aan de bovenzijde ingesteld worden. Dit gaat met een percentage en kan desgewenst met stappen van 5% verhoogd of verlaagd worden. Ook kan het apparaat in een nachtstand gezet worden. Als het bakje vol is met water stopt het apparaat automatisch en moet het bakje geleegd worden. Bij mij was dat na een dag.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau was hoog. Als je langere tijd in de ruimte aanwezig bent wordt het irritant. Jammer dat het niveau niet wat lager ligt.

Prijs

De prijs is aan de hoge kant maar het apparaat werkt naar behoren en de luchtvochtigheid daalde snel. Het liep al weer snel op maar dat ligt meer aan ons huis dan aan het apparaat.

Conclusie

Een effectief en makkelijk apparaat met als enige minpunt het geluidsniveau.

Reacties