string(3) "tgi"

Honeywell aircooler

De aircooler ES800 koelt effectiever dan een ventilator, is fluisterstil en heeft een superlaag energieverbruik. De verkoeling is heerlijk verfrissend dankzij de verdampingskoeling.

Getest door:
Jos

Even voorstellen...

Met een aantal dagen tropische hitte op komst was ik blij met de mogelijkheid om deze Honeywell aircooler te testen. Naast dat het een fraaie ventilator is, zorgt dit apparaat ook voor verkoeling door vochtige lucht te laten verdampen en de ruimte in te blazen.

Comfort

De Honeywell ES800 aircooler is gemakkelijk in gebruik. Voor de verdampingsfunctie vul je het ruime reservoir met water en kies je de koelstand. Als je dan ook nog het extra reservoir bovenop vult met ijsklontjes, krijg je extra koelte toegewaaid. Het apparaat staat op wieltjes en heeft handvatten, waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is. Zelf vond ik het elektriciteitssnoer wat aan de korte kant. Dit beperkt je in het kiezen van een optimale plaats in de kamer, en als je dan met een verlengkabel moet werken wordt het geheel wat minder fraai.

Effectiviteit

De aircooler verschaft een plezierig gevoel van verkoeling. Hierbij maakt het echt uit of je de verdampingsstand kiest. Waar je op moet letten is dat als je de aircooler uitschakelt, je het apparaat even droog laat blazen, dus zonder de verdampingsfunctie. Doe je dat niet dan kun je na verloop van tijd last krijgen van een onaangename vochtgeur. Ik heb dat overigens makkelijk kunnen verhelpen door het filter eruit te halen en schoon te spoelen.

Functies

De ventilator heeft drie snelheden. Een extra stand zorgt dat de windstroom op en neer gaat Daarnaast zijn er een turbofunctie voor een harde wind en een zgn. 'quietsleepstand' voor een zachte windstroom met weinig geluid. Ook heeft het apparaat een timer, waardoor je bv. bij het inslapen nog voor een tijdje voor verkoeling kunt kiezen. Maar het belangrijkste is natuurlijk de verdampingsstand waardoor je extra aangename verkoeling krijgt. En als het extra warm is, voeg je gewoon wat ijsblokjes toe.

Geluidsniveau

De Honeywell ES800 aircooler is op een lage, continu, stand redelijk stil. Dit geld ook bij de extra koelingsstand. Uiteraard neemt het geluidsniveau toe als de hogere standen worden ingeschakeld, en zeker bij de turbostand. In de 'quietsleepstand' is het apparaat behoorlijk stil.

Conclusie

De Honeywell ES800 aircooler is een fraai en effectief apparaat. Het geeft een aangename koelte in warme zomermaanden, zonder meteen voor veel herrie te zorgen. In de handleiding mag wat beter benadrukt worden dat je bij uitschakelen de ventilator eerst nog even droog laat blazen om een onaangename vochtgeur te voorkomen. Het elektriciteitssnoer is wat aan de korte kant. Maar al met al zeker een aanrader om in huis te hebben als de zomers in ons land steeds warmer gaan worden.

.....
Reacties
Richard van Leeuwen

Ik heb dit apparaat sinds vandaag. Leuk ding alleen sinds vanavond brand het lampje van de low water functie dus de coolfunctie staat niet aan. Enig idee voor een oplossing?

3 jaar geleden
Aircooler Expert

Goed artikel! Persoonlijk zie ik het voordeel wel van een aircooler. Hij koelt dan wel niet zo goed als een airconditioner, maar je ruimte is zo wel 3-4 graden koeler en meer heb je vaak niet nodig. Een airconditioner slaat vaak zo op de keel of is veel te koud, terwijl een aircooler precies verfrissend genoeg werkt. En bovendien veel betaalbaarder.

3 jaar geleden