Hetelucht friteuse

Je frituurt niet met vet, maar door middel van het heteluchtsysteem. Hierdoor is je maaltijd een stuk minder vet. Naast frituren is de friteuse ook geschikt voor grillen, roosteren en bakken.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Rob! Ik heb enkele weken de hetelucht friteuse van Inventum mogen testen. En ik deel graag met jullie mijn mening over dit product.

De smaak

De eerste paar keren smaakten de hapjes naar de hetelucht friteuse zelf, daarom adviseer ik andere gebruikers het apparaat wel eerst even goed schoon te maken.

Functies

Goed, alles was vrijwel duidelijk en de friteuse was makkelijk te bedienen.

Gebruiksgemak

De friteuse was erg snel opgewarmd en erg gebruiksvriendelijk. Het apparaat bakt friet in 11 minuten wat ongelooflijk snel is, hierdoor kan je snel voedsel serveren. Dit was ideaal. In deze versie passen echter porties voor maximaal 4 personen. Hierdoor kun je met een huishouden van meer dan 4 personen beter voor een ander apparaat kiezen.

Hoe smaakt het?

Gehaktballen, aardappelpartjes en kip zijn onovertroffen in deze hetelucht friteuse. Niets op aan te merken. Snacks en friet vind ik persoonlijk wel wat lekkerder uit de ouderwetse frituur. Maar dat kan ook een kwestie van smaak zijn. Oven snacks zijn ook oke, maar die bevatten meer vet dan andere snacks. Die zou ik niet aanraden. We hebben De structuur van de kaasbitterballen was een stuk beter dan uit de frituurpan. Er zit dan veel meer een 'bite' aan en het knispert meer. Hierdoor heb je het idee dat het product veel verser is, waardoor de smaakbeleving meer om hoog gaat.

Prijs

De prijs van de hetelucht friteuse vind ik het wel waard, omdat je heel gemakkelijk minder vet kunt eten. Dus daar ben ik wel enthousiast over.

Conclusie

Het apparaat is niet groot en je kunt van alles en nog wat gelijkmatig bakken zonder dat er vet aan te pas komt. Wel moet je opletten dat oven en airfryerproducten over het algemeen zelf meer vet bevatten om te compenseren met dat de helelucht friteuse geen vet toevoegt aan het product. Maar over het algemeen ben ik zeer tevreden!

Reacties