Samsung Galaxy Buds

De Galaxy Buds zijn de draadloze bluetooth oortjes van Samsung. Eenvoudig te koppelen met je mobiel, compact voor onderweg, krachtig geluid, 6 uur muziek op een volle batterij en comfortabel in het oor. Zijn ze zo perfect als ze klinken?

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi! Mijn naam is Stefan (26) en ik ga de Samsung Galaxy Buds testen. Ik luister bijna de hele dag naar muziek, maar momenten waarop ik écht niet zonder kan zijn met hardlopen en reizen met het openbaar vervoer. Criteria waar ik voornamelijk op ga letten, en waarde aan hecht, zijn gebruiksgemak en comfort. Aangezien ik veel muziek luister is een lange accuduur ook niet geheel onbelangrijk, dit zal ik daarom ook goed testen. De specificaties van deze bluetooth oordopjes maken mij in ieder geval erg nieuwsgierig naar de prestaties en het eindresultaat van de test!

Accuduur

Over de accuduur ben ik erg te spreken, de benoemde 6 uur wordt makkelijk gehaald. Bij de dopjes zit een compacte charging case, dat met een geleverde USB naar USB-C kabel kan worden opgeladen. Draadloos opladen is geïntegreerd, maar een draadloos-oplaadpunt is niet inbegrepen. De oordopjes zelf dragen ook een accu en worden opgeladen in de case, bijvoorbeeld als je ze opbergt voor onderweg op de fiets naar het station. Tegen de tijd dat je ze dan weer nodig hebt zijn ze genoeg opgeladen om door te luisteren, wat voelt als een ononderbroken luisterervaring. Erg prettig!

Connectiviteit

Het koppelen met mijn telefoon ging erg makkelijk. Op verzoek van de Quick Start Guide(handleiding) de Samsung Galaxy Wearable app geïnstalleerd vanuit de Play Store. Met een paar simpele korte stappen waren ze gekoppeld, ingesteld, geüpdatet en ready-to-go. De bluetooth-verbinding is over het algemeen prima. Tijdens het testen heb ik enkele momenten verschil in geluidskwaliteit gemerkt, zoals een korte sprong of wisselend volume. Na wat Google-werk, bleek het te maken te hebben met de bluetooth-verbinding. De problemen heb ik verholpen met een handmatige reset van de oordopjes via de Wearable app.

Draagcomfort

In de verpakking vind je drie sets Wingtips en Earbud tips. De Wingtip is een rubberen ring rond het externe deel van de Buds en steunt in de schelp van je oor voor stabiliteit. Komt goed van pas met sporten! Ze komen in verschillende vormen voor elk oortype en voelen niet storend aan. De Earbud tips zijn rubberen in-ear dopjes en je kunt kiezen uit klein, middel of groot formaat. Ik heb zelf kleine oren, maar de kleine dopjes vulden niet voldoende aan in mijn oor en maakte het geluid schel. Ik heb gekozen voor de grote dopjes, die zaten comfortabeler. Ook klonk mijn muziek voller en krachtiger, omdat het geluid geïsoleerd bleef. Als je de juiste combinatie van Wingtips en Earbud tips hebt gevonden zitten ze erg lekker in het oor, comfortabel genoeg om ze bijvoorbeeld een volledige werkdag in te houden op kantoor.

Gebruiksgemak

De naadloze ervaring die ik heb gemerkt bij het gemak van de accu is ook te vinden in andere aspecten. Als je al verbonden bent en je opent de Charge Case dan verbinden ze meteen met je toestel. Zodra je ze in doet begint de muziek automatisch te spelen. Moet je ze even snel uit doen? Geen probleem, als je ze uitdoet, merken ze dat via sensoren aan de binnenzijde en wordt je muziek op pauze gezet. Bang dat je iets om je heen mist tijdens het luisteren? Ook geen probleem, activeer Ambient Sound via de Touchpads aan de zijkant of via de app en luister mee met je omgeving. Ambient Sound is een soort omgekeerde noise-canceling die juist de geluiden van buitenaf versterkt en je muziek iets dempt. Geweldig voor op de fiets, als de NS wat omroept of als je collega je aandacht vraagt. Het gemak van verbinden en de uitgebreide functies, is precies hoe ik verwacht dat bluetooth-oordopjes horen te werken.

Geluidskwaliteit

Ik was erg verbaasd over de kwaliteit van het geluid. Het is algemeen bekend dat muziek beter en stabieler klinkt over een bedrade connectie. Een van de redenen dat ik nog geen bluetooth-oordopjes heb gekocht. Maar, bij deze buds kwam het wel erg dichtbij! Het geluid klinkt volt, helder en warm en is goed voor muziek, video of om te bellen. De microfoon werkt erg goed en mijn stem klinkt helder aan de andere kant van de lijn. Als de wind waait, wat wel eens voor komt in Nederland, dan pikt de microfoon dit op. Maar dat is vergelijkbaar met je telefoon bellen in de wind en nog degelijk verstaanbaar.

Conclusie

Het gebruiksgemak en de accuduur van deze oordopjes zijn uitstekend! Erg prettige ervaring gedurende de hele test. De geluidskwaliteit en het draagcomfort zijn beiden erg goed en storen niet. Eigenlijk zijn ze vrijwel perfect voor mijn dagelijkse gebruik. Het enigste min-puntje is de bluetooth-verbinding en de hapering in connectiviteit die ik had ervaren na een update van de software, maar dit was zelf te fixen. Erg prettig product en zeker aan te raden!

Reacties