JBL Free X

De JBL Free X in-ear koptelefoon laat je 4 uur achter elkaar muziek luisteren plus 20 uur back-up door de de slimme charging case. Dankzij het spatwaterbestendige probleemloze IPX5-gecertifceerde design blijft de muziek in alle weersomstandigheden doorspelen. Lees meer voor een uitgebreide review over dit product.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Stefan en ik heb de JBL Free X oortjes getest omdat ik erg veel van muziek houd en ik ben ook nogal veel onderweg, op de fiets en ook het openbaar vervoer. Ik was altijd aan het rommelen met een niet-draadloze koptelefoon en deze oortjes waren draadloos dus ik was erg benieuwd of de JBL Free X oortjes de moeite waard waren.

Duurzaamheid

De oortjes zaten in een best wel kleine doos wat natuurlijk beter is voor het milieu. Er zat ook geen extra verpakking of plastic in de doos, dus dat was mooi. De gebruiksduur van de oortjes zijn alleen niet heel lang. Je kan ongeveer vier uur naar muziek luisteren zonder de oortjes op te hoeven laden. Het opladen gaat via een bakje. Als je dit bakje oplaadt en je legt de oortjes er in dan laden deze draadloos op. De aansluiting van het bakje is via een USB draadje, die kan je dan in je computer doen of in een losse stekker.

Het verbinden

Het verbinden van de oortjes aan mijn telefoon was in het begin een beetje lastig omdat je links en rechts apart moet verbinden. Hier had ik wel echt even de handleiding voor nodig, maar dit stond allemaal heel duidelijk in de handleiding beschreven. Verder was alles aanwezig in de doos, er zat genoeg accessoires bij en opzet stukjes voor verschillende maten oren. Wel was het vervelend dat als je een sjaal om heb, dat je dan de sjaal de hele tijd tegen de oortjes voelt schuren. Soms lijkt het dan of de oortjes misschien uit je oor gaan vallen. Verder zaten de oortjes gewoon comfortabel in het oor.

De prijs

De prijs klopte wel bij het uiterlijk van de JBL Free X oortjes. Ook waren de knopjes duidelijk te vinden, wel moest je even kijken welke functies de knopjes hadden maar ook dat stond duidelijk in de handleiding.

Conclusie

Even samengevat, de oortjes zien er prima uit en zijn prima te bedienen. Minpunten vind ik wel dat je maar vier uur non-stop muziek kan luisteren, dat vind ik persoonlijk wat kort. Ook vind ik de geluidskwaliteit niet bij de prijs passen. Het zijn zeker geen slecht oortjes maar er zijn betere.

Reacties