Snoeien met Fiskars scharen

Fiskars biedt volop keuze in scharen. Wij laten er een aantal testen. Ontdek er alles over in deze review.

Getest door:

Even voorstellen...

Van het merk Fiskars heb ik een aantal tuinscharen en snoeischaren mogen testen. Om precies te zijn betrof het twee scharen, een heggenschaar, takkenschaar en een snoeischaar.

Het merk zelf

Om eerlijk te zijn had ik nog niet eerder van dit merk gehoord. Ik heb gelezen dat Fiskars als doel heeft met hun tuingereedschap tuinieren makkelijker en leuker te maken. En ik kan dit zeker beamen. De scharen die ik getest heb, zijn erg degelijk en maken het zware snoeikarwei in ieder geval lichter dan ik met andere merken ervaren heb.

De producten

De takkenschaar is niet te zwaar waardoor je makkelijk je werk kunt doen. Het snoeien gaat erg licht en makkelijk. Ook het materiaal van de handvaten is erg prettig. Je pakt de takkenschaar erg comfortabel vast waardoor je ook een zeer goede grip hebt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de snoeischaar en heggenschaar: ook deze zijn krachtig en comfortabel in gebruik. De twee scharen die ik getest heb, zijn prima scharen in gebruik. De ene is met name bedoel voor huishoudelijk gebruik. Leuk detail is dat deze gemaakt is van gerecycled materiaal. De andere is bedoeld voor het knippen van bloemen en planten.

Niet veel kracht nodig

Je hoeft zelf niet veel kracht te zetten, met name bij het snoeien is dat natuurlijk een groot voordeel. De kracht wordt hierbij verdeeld door de tandwieltjes, die zorgen ervoor dat je lekker licht en makkelijk kunt snoeien. Ik heb hiermee veel takken van zo'n 3 tot 4 cm gesnoeid en dat ging erg makkelijk.

Duurzaam

De (snoei)scharen zien er erg stevig en robuust uit. Ik vermoed dan ook dat ze moeiteloos een lange tijd mee zullen gaan. Dat is natuurlijk ook precies wat je wilt als je tuingereedschap koopt.

Conclusie

Ik ben zeer te spreken over deze set (snoei)scharen van Fiskars. Kwalitatief goed, niet zwaar in gebruik en sowieso overall gemakkelijk te hanteren. Prima!

Reacties