Fiskars bijlen en slijper

Uitzonderlijk scherpe bladen van dubbel gehard staal. De beste materialen en oog voor detail: de Fiskars bijlen. Met de handige slijper blijven ze scherp. Wij lieten er een paar testen.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik heb een tweetal bijlen van Fiskars mogen testen. De Fiskars x10 en de Fiskars x5, dit is een kleinere versie bijl van Fiskars. Ook zat er een slijper bij in het testpakket.

Gebruikt voor mijn houtopslag

Ik heb zelf een houtkachel thuis. Ik heb ook een houtopslag staan met veel soorten hout. Ik heb de bijlen gebruikt om het hout kleiner te maken. En het werkt perfect. Beide bijlen zijn makkelijk vast te houden en ook niet te zwaar. Ik vind ze vrij robuust en ze zien er ook erg stevig uit.

Goed hanteerbaar

De Fiskars x10 weegt ongeveer 1 kg. Het lijkt misschien wat zwaar voor een bijl maar ik vind dat prima voor zo'n bijl. Je kunt er zeer comfortabel grote stukken hout mee kloven. Deze bijl is erg sterk en is zeer goed hanteerbaar. De Fiskars x5 weegt ongeveer een halve kg. Deze heb ik getest om van grotere stukken hout aanmaakhout te maken. Deze heb ik alvast klaar staan voor de winter. Ook deze bijl is gemakkelijk te gebruiken

Bijl- en messenslijper

Om er zeker van te zijn dat de bijlen scherp zijn en blijven, Fiskars ook een slijper. Hij is speciaal gemaakt voor de Fiskars bijlen die ik getest heb. Het slijpen van de bijlen ging erg eenvoudig. De slijper is veilig en gebruikersvriendelijk. Een ideaal apparaat.

Plastic beschermhoes

Er zit bij beide bijlen een plastic beschermhoes bij. Dit is erg prettig voor het dragen van de bijl en het daarna opbergen. Veiligheid voor alles uiteraard bij dit soort apparaten.

Conclusie

Ik ben erg positief over deze bijlen en slijper. Ik heb het gebruikt voor het hout voor mijn houtkachel en dit ging zeer gemakkelijk. Het is van goede kwaliteit en eenvoudig te gebruiken. Als je een bijl wilt aanschaffen dan zijn deze van Fiskars echt een aanrader.

Reacties