EasyPrune Accutuinschaar

Met gemak knipt de EasyPrune Accutuinschaar takken van 25 centimeter dik door. Zodra er weerstand is bij het knippen van de takken, schakelt de accutuinschaar automatisch de knipassistentie in.

Getest door:

Even voorstellen...

Gezin van 4 met ruime tuin, flinke heggen, struiken en bomen. Doen alles in de tuin zelf, geeft ontspanning en voldoening. We zijn graag buiten en actief. Helaas bij ons sporen van minder handkracht door artrose en daarom blij verrast met dit innovatieve product. Erg benieuwd naar de werking en of hiermee langer te tuinieren/snoeien is. We gaan het eens flink gebruiken..!

Accuduur

De accuprestatie is prima, een ruime voldoende! Hoe deze op de lange termijn blijft, is zo niet te testen. Ook niet of de accu na een tijd niet te laden dezelfde kracht houdt, in wintertijd blijft deze namelijk lang niet gebruikt. Hoe die dan weer presteert moet ervaren worden. Of de accu te vervangen is, is niet bekend.

Comfort

Apparaat is behoorlijk groot, een flinke hand kan die nog goed vastgrijpen maar een wat kleiner handje heeft daar moeite mee. De electrische ondersteuning die de knip bijna overneemt is krachtig genoeg. Heb je minder kracht in de hand of last van artrose dan is die ondersteuning ideaal. een wat slanker apparaat zou dan wel aangenamer zijn. De grip en materiaal is prima.

Kracht

Sterk genoeg en instelbaar. Hierop een ruime voldoende. Iets minder is de zuiverheid van de schaarbeweging, de messen hebben teveel ruimte en snijden niet strak langselkaar. Het wijken van die messen zorgt dat takjes dwarsgeklemt komen te zitten en dus niet doorgeknipt worden. Dit is echt een manko want dan moet je de schaar met twee handen weer los trekken, als je al wat last hebt van minder sterke handen is dat een probleem.

Veiligheid

Blijft een apart gevoel om deze snoeischaar te hanteren. Het idee er met een vinger of vel tussen te komen en of die dan net zo hard knipondersteuning geeft (of wellicht beveiligd is hiertegen) is niet prettig en zullen we hopelijk zo niet ontdekken. We missen er wel een extra uitschakelknop op. Als de schaar ontgrendelt/geopend wordt, is deze direct klaar voor gebruik,..handig maar veiliger zou zijn als je deze nog met Power Off had, bijvoorbeeld een extra switch of knop die 5 sec ingedrukt moet worden en die na 5 min. niet gebruik weer uitschakelt. In geval van onderbreking snoeiwerk (bijvoorbeeld als je een telefoontje krijgt) leg je het apparaat terzijde maar voor wie er dan aan komt in het onbewaakte moment (bijvoorbeeld een nieuwsgierig kind) die het apparaat niet kent, kan het gevaarlijk zijn.

Conclusie

Hadden er misschien iets meer van verwacht. Denk dat een iets smallere, beter hanteerbare variant met extra veiligheid die onder alle omstandigheden een "Clean Cut" maakt echt een aanrader zou zijn. Idee is geweldig, accuprestatie goed, adviesprijs redelijk hoog maar als je het echt nodig hebt ,zul je het er graag voorover hebben. Nederlandse duidelijke instructie/handleiding! Geen extra mes en inbussleutel meegeleverd, jammer. Wel een nette opberg etui/case.

Reacties
Guido-van-Loon

Reactie van de fabrikant: 'Bedankt voor de review! Er wordt aangegeven dat er een aantal zaken onbekend zijn (bv. Indicatie werktijd: 450 takken van 25 mm op 1 acculading), deze zijn echter terug te vinden op de website. De accu is nl. een Lithium-Ion accu, die geen zelfontlading heeft. De accu kan niet vervangen worden, gezien deze geïntegreerd is in de machine.

Wat betreft de veiligheid: er zit een veiligheidsblokkering op, die een extra switch of knop overbodig maakt.'

5 jaar geleden