Foto: Wocha

Wocha is een nieuwe start-up in de beddengoedsector met een duidelijke missie.

Ze hebben voornamelijk een sterke sociale focus

07 Oktober 2023

Wocha is een nieuwe start-up in de beddengoedsector met een duidelijke missie. Ze streven ernaar om meer te bieden dan alleen comfortabele nachten met hun assortiment van katoen satijnen en gewassen linnen dekbedovertrekken. Ze hebben voornamelijk een sterke sociale focus.

Wocha’s beddengoed

Na een gesprek met de leverancier kwam Wocha erachter dat bepaalde stoffen niet langer in de productie werden meegenomen. Zonde, vonden de oprichters Wouter en Charlotte van Wocha, en dus kochten ze deze stoffen op en maakten hier dekbedovertrekken van. Deze dekbedovertrekken zijn niet te koop; want ze worden geschonken aan stichtingen die klaarstaan voor mensen die het nodig hebben. Bij elke nieuwe voorraadbestelling bij de leverancier in Portugal, vraagt Wocha om 10% extra van deze speciale dekbedovertrekken te maken, uitsluitend voor donatie aan goede doelen. Deze strategie zorgt niet alleen voor efficiënt gebruik van materialen, maar biedt ook hulp aan degenen die het nodig hebben.

Hoogwaardige materialen

De jonge start-up heeft bewust gekozen voor enkel hoogwaardige materialen, zodat de klant er langer onder zal slapen. De oprichters van Wocha merkten dat veel mensen, inclusief zijzelf, graag wilden investeren in het beste beddengoed, maar vaak werden afschrikt door de hoge prijzen. Linnen, een van de meest duurzame en comfortabele stoffen om onder te slapen, wordt vaak voor hoge prijzen verkocht of vermengd met katoen, wat de kwaliteit ervan vermindert. “Er zijn genoeg websites die een linnen dekbedovertrek verkopen, waar in kleine letters staat dat het maar 50% linnen is. Hierdoor zullen de fijne eigenschappen van linnen verdwijnen of minder zijn” zegt Charlotte Kimman. 

Maatschappelijke betrokkenheid

Het is duidelijk dat Wocha zich niet alleen inzet voor de slaapkwaliteit van hun klanten, maar ook maatschappelijke betrokkenheid toont. De start-up heeft onlangs een donatie gedaan van 30 dekbedovertrekken aan alleenstaande moeders met kinderen via het Armoedefonds. Zodra de eerste voorraad van hun hoogwaardige dekbedovertrekken beschikbaar was, werden de 30 sets onmiddellijk naar het Armoedefonds gebracht. Wocha gelooft dat bedrijven een rol moeten spelen in het ondersteunen van de gemeenschappen waarin ze opereren, en ze zetten deze overtuiging om in actie.

Kijk voor meer informatie op www.wocha.nl

Reacties