Foto: Wegdromen__n_lekker_slapen_in_je_slaapkamer__zo_doe_je_dat_

Wegdromen én lekker slapen in je slaapkamer; zo doe je dat!

Juist door kleine risico’s te nemen, creëer je de slaapkamer van je dromen.

Scott 13 April 2024

Hoe ziet de slaapkamer van jouw dromen eruit? Zie je een prachtige, ruime slaapkamer met hemelbed voor je? Of zie je juist een gezellige slaapkamer met veel lichtinval voor je? De mogelijkheden voor je slaapkamer zijn mogelijk, zolang je maar bereid bent om kleine risico’s te nemen. Juist door kleine risico’s te nemen, creëer je namelijk de slaapkamer van je dromen. Een kamer waarin je heerlijk wegdroomt én slaapt. Elke nacht weer.

Vertrouw op apparatuur

In de slaapkamer van je dromen moet je op apparatuur kunnen rekenen. Denk hierbij aan een wake up light. Met een wake up light sta je elke ochtend heerlijk op, dankzij de simulatie van het zonlicht. Ondertussen kun je ook nog je favoriete radiozender af laten spelen of genieten van natuurlijke geluiden.

Dat je een goede wake up light in je slaapkamer hebt staan, betekent nog niet dat je er bent. Je moet echt vertrouwen in dit apparaat krijgen. Heb je dat eenmaal? Dan stap je elke avond met een gerust hart je bed in. Je weet immers 100% zeker dat de wake up light je op het juiste moment wekt.

Ga voor één stijl

Als je de slaapkamer van je dromen wilt creëren, zou je voor één stijl moeten gaan. Denk bijvoorbeeld aan een moderne stijl, landelijke stijl, Scandinavische stijl of industriële stijl. Uiteraard moet deze stijl naar je wens zijn, maar hij moet ook nog bij de rest van je woning passen. Idealiter kies je één woonstijl, waarna je deze stijl door je gehele woning verwerkt.

Kies voor figuurlijke en letterlijke warmte

In je slaapkamer zou je voor zowel figuurlijke- als letterlijke warmte moeten gaan. Ten eerste moet je slaapkamer veel sfeer uitstralen. Dit krijg je met een vloerkleed, leuk behang aan de muren en leuke accessoires voor elkaar. Ten tweede moet je het lekker behaaglijk en warm in je slaapkamer hebben. Dit is vooral tijdens de koude wintermaanden van pas.

Investeer bijvoorbeeld in het beste elektrische deken volgens de test van Slaapkamergids. Of schaf een elektrisch warmtekussen of elektrische kruik aan. Ongeacht voor welk van deze apparaten je kiest, geniet je van een heerlijke warmte. Dit komt je nachtrust ten goede, evenals het gemak dat je in je slaapkamer ervaart. Als klap op de vuurpijl geniet je ook nog van pijnverlichting en een aangenaam gevoel door je hele lichaam heen!

Ga slim met licht & kleuren om

In de slaapkamer van je dromen moet je ook slim met licht omgaan. Heb je grote ramen? Benut de lichtinval hier dan optimaal. Heb je weinig lichtinval in je slaapkamer? Gebruik dan vooral lichtere kleuren in je kamer. Als het buiten donker is, tonen deze kleuren vanzelf donker. Overdag en ’s avonds geniet je echter van de ruimtelijkere uitstraling van de lichtere kleuren. Je laat je slaapkamer hiermee vrij eenvoudig groter ogen.

Maak het comfortabel voor jezelf

Al met al moet je het vooral voor jezelf comfortabel maken. Investeer in het juiste beddengoed, in een fijn hoofdkussen en in een lekker zittende pyjama. Zorg er ook voor dat je slaapkamer te allen tijde netjes is. Tot slot is het verstandig om je slaapkamer regelmatig van een nieuwe upgrade te voorzien. Dit maakt het des te leuker om elke avond weer heerlijk weg te dromen in je slaapkamer.

Reacties