Foto: Lampenlicht

Turn it on or off: lamp aan of lamp uit in de slaapkamer?

Laten we de lamp aan of uit in de slaapkamer? En nee, dan bedoelen we niet tijdens het slapen.

22 September 2023

De een ‘doet’ het liever in het donker, terwijl de ander het liefst goed wil kunnen zien. Lampenlicht hield een groot slaapkamer onderzoek* met verrassende resultaten. 

Lamp aan of lamp uit tijdens de seks blijft voer voor discussie. Beide opties zijn natuurlijk helemaal prima en uit het onderzoek blijkt dan ook dat we in Nederland niet écht een voorkeur hebben. 

Laat maar (g)aan

Of het lampje aan of uit moet tijdens het vrijen? Dat blijkt echt 50/50 te zijn in ons kikkerlandje. 51% procent van de ondervraagden heeft het licht liever uit, terwijl 49% toch eerder de lamp aan wil. Als we die resultaten met andere landen vergelijken, zien we wél weer opvallende verschillen. Zo hebben Duitsers echt wel graag dat er licht brandt tijdens het Liebesspiel en in Polen is een donkere slaapkamer helemaal prima.

Utrecht vs. Groningen

En er is nog verschil tussen de provincies? Zeker! In Friesland heeft 83% de lampen uit. Ook in Utrecht, Flevoland en Zeeland is er een grotere voorkeur om de verlichting uit te schakelen. In Overijssel en Groningen geven de respondenten juist weer aan dat er best een lampje mag branden tijdens het bedrijven van de liefde.

Grote wasjes, kleine wasjes

Binnen het onderzoek zijn natuurlijk nog meer vragen gesteld. Want of de lamp nu aan of uit is, het is wel zo lekker als je beddengoed ook fris ruikt. Hoe vaak we onze lakens in de was gooien, verschilt nogal. We verschonen ons bed het liefst 1x per week of 1x in de 2 weken, laat het onderzoek zien. En ja, voor de echte viespeuken onder ons: er waren ook mensen die aangaven nooit hun beddengoed in de was te gooien. Gelukkig was het onderzoek verder anoniem.

Benieuwd wat we nog meer allemaal uitspoken in de slaapkamer? Bekijk alle resultaten op lampenlicht.nl

Reacties
Anderen bekeken ook