Foto: 2017-10/cocomat-matras-proteas-eucalyptus.jpg

COCO-MAT presenteert natuurlijk Proteas matras met eucalyptus voor betere ademhaling

Doordat het matras onder andere de natuurproducten eucalyptus en zeegras bevat bevordert het de ademhaling tijdens de nachtrust.

Maar ook vochtabsorbatie wordt bereikt door de cactusvezels, dat verwerkt is in het product. Het design van het matras is gemaakt door ontwerper Edward van Vliet en de niet chemisch bewerkte organic stoffen van de matrashoezen zijn speciaal voor COCO-MAT ontwikkeld door het internationale FEBRIK.

'Natuurlijk' terug naar de basis

Het matras van COCO-MAT, dat bekendstaat om haar metaal- en gifvrije ecologische bedden en woonproducten, heeft de Griekse naam Proteas gekregen. Vernoemd naar een Griekse god uit de zee, is het Proteas matras hypoallergeen en bestaat uitsluitend uit natuurlijke en duurzaam gewonnen materialen, dat elk zo zijn eigen specifieke eigenschap heeft. Zo is eucalyptus goed voor het openen van de luchtwegen en kan zelfs snurken verhelpen. Het zeegras zorgt eveneens voor de verbetering van de ademhaling en bevat jodium dat een helend effect kan hebben. Het gerubriceerde paardenhaar en de kokosvezels zorgen ervoor dat het matras de juiste stevigheid biedt om het lichaam juist te ondersteunen. De Griekse cactusvezels helpt het transpireren tijdens het slapen tegen te gaan. Het natuur rubber gewonnen uit de rubberboom voor comfortabele elasticiteit.

Doordat het matras geheel natuurlijk is, ‘ademt’ het, en zorgt het voor de juiste temperatuurregulatie van het lichaam.

Oprichter van COCO-MAT en inspirator Paul Efmorfidis zegt hierover: “Alles wat wij nodig hebben, wordt aangeboden door de natuur. Daar maken wij sinds 1989 respectvol gebruik van. Slapen is essentieel, meer belangrijk dan ooit te voren in het drukke bestaan van veel mensen. Wij proberen mensen in te zien, ‘terug naar de basis’ te moeten gaan. Duurzaam en natuurlijk leven is dé toekomst. Want om het cru te brengen… anders is er geen toekomst.”

 

Reacties