Foto: 2020/Matras-kopen-Welke-is-het-beste-voor-mij.jpg

Matras kopen – Welke is het beste voor mij?

Is het bedtijd of is het tijd voor een nieuw matras? Als de tijd is aangebroken voor een nieuw matras, dan heb je de keuze uit allerlei soorten en maten.

Guido van Loon

Waar moet je van tevoren rekening mee houden bij het kopen van een matras? En nog belangrijker: welke matras past het beste bij jou? In deze blog vertellen we je alles over wat je moet weten over een matras.

Zo kies je een matras die bij jou past

Je wilt natuurlijk lekker kunnen slapen op je nieuwe matras. Jouw nachtrust is voornamelijk afhankelijk van het matras waar je op ligt. Een goed matras zorgt voor een ontspannen slaaphouding, waardoor je op een uitstekende nachtrust kunt rekenen. Op het vlak van matrassen bestaat er een groot aanbod, maar hoe maak je de best passende keuze voor jou?

1. Maat
Richt je op de lengte en breedte van jouw matras. De maten zijn niet alleen afhankelijk van de afmetingen van je bed, maar ook van je eigen lichaamslengte. Zorg ervoor dat je altijd 20 cm bij je eigen lengte optelt. Voorbeeld: ben je 1,80 meter lang, dan is het verstandig om een matras te kiezen met een lengte van minimaal 2 meter.

2. Materiaal
Het is belangrijk om te kijken naar het matrasmateriaal. Heb je het snel warm? Dan heb je een vocht en warmte regulerend matras nodig. Kies bijvoorbeeld voor een pocketveren matras. Ben jij iemand die het snel koud heeft in bed? Ga dan op zoek naar een matras dat warmte vasthoudt. Dit doen matrassen van polyester, traagschuim of latex. Houd ook rekening met jouw lichaamstemperatuur bij de keuze voor het dekbedovertrek.

3. Gewicht
Houd ook hiermee rekening bij de aanschaf van een nieuw matras. Je matras vormt zich namelijk naar de vorm van je lichaam. Voor mensen met een zwaarder gewicht is het verstandig om een harder matras te nemen.

4. Slaaphouding
Op welke kant je ook slaapt, je slaaphouding is bepalend voor het soort matras dat jouw lichaam nodig heeft. Zo kunnen zijslapers beter kiezen voor een matras dat verder indeukt bij de heupen en schouders. Rugslapers doen er verstandig aan om een matras te kiezen dat aansluit bij de contouren van de rug. Je kunt namelijk last krijgen van je rug, wanneer er holle ruimtes in je rug ontstaan.

Waar kan je een matras het beste kopen?

Uiteraard kun je een matras in een fysieke beddenzaak kopen, maar tegenwoordig kun je ook heel eenvoudig je matras online bestellen. Ga je een nieuw matras kopen, dan moet je ervan overtuigd zijn dat deze goed ligt voor de komende 10 jaar. Je lichaam heeft namelijk tijd nodig om aan het nieuwe matras te wennen. Bij sommige beddenzaken mag je daarom een matras maar liefst 120 dagen uitproberen! Zo ben je zeker van je aankoop en kun je ook rustig, zonder druk, ervaren of het matras geschikt is voor jouw lichaam. Bij Mattsleeps.com heb je die zekerheid bij de aanschaf van een nieuw matras.

Slaap lekker!

Hopelijk ben je met dit blog beter wegwijs geworden als het gaat om een matras. We wensen je heel veel plezier en slaapgenot op je nieuwe matras. Welterusten alvast!

Reacties