Foto: 2021/keuze-goed-hoofdkussen.jpg

Waarom een goed hoofdkussen zo belangrijk is

Hoofdkussens. Je hebt exemplaren die maar een paar euro kosten, terwijl je ook kunt kiezen voor een kussen dat vele malen duurder is.

Guido van Loon

Doe je er een kussensloop omheen, dan zie je tussen beide exemplaren nauwelijks meer verschillen.

Welk kussen voor jou het meest geschikt is, hangt van allerlei factoren af. Wat wel vaststaat is dat een goed kussen belangrijk is, en je er beter niet op kunt bezuinigen. Een verkeerde houding of slechte ondersteuning gedurende de nacht, zorgt voor klachten overdag. Heb je geregeld hoofdpijn, een stijve nek of klachten boven in je rug? Dan zou het goed zo kunnen zijn dat je hoofdkunnen hier verantwoordelijk voor is. De hoogste tijd om daar iets aan te doen!

Onderschat het belang niet

Een hoofdkussen, dat lijkt niet de meest belangrijke aanschaf die je in je leven doet. Toch zal het je verbazen hoe groot de invloed is die een hoofdkussen op je leven kan hebben. Een slecht kussen zorgt er vaak voor dat je slecht slaapt. Zeker op de lange termijn kan dat flinke gevolgen hebben. Een slaaptekort kan leiden tot concentratieproblemen, prikkelbaarheid en zelfs serieuze gezondheidsklachten.

Maar ook als je wel aardig slaapt, kan een slecht hoofdkussen tot problemen leiden. Heb je regelmatig last van hoofdpijn, een stijve nek of klachten boven in je rug? En kun je er geen echte oorzaak voor vinden? Dan is de kans groot dat deze door je hoofdkussen worden veroorzaakt. Een slecht hoofkussen of een exemplaar dat niet bij je lichaamsbouw of slaaphouding past zorg ervoor dat je nek en hoofd niet in een rechte lijn liggen ’s nachts, en hierdoor nooit helemaal kunnen ontspannen. De gevolgen daarvan ga je voelen, en dat is geen pretje.

Wat is een goed hoofdkussen?

Een goed hoofdkussen bevat voldoende vulling en behoudt zijn vorm goed. Een kussen van een paar euro valt meestal niet in die categorie. Kies liever voor een exemplaar van een kwalitatief sterk merk, zoals een Silvana hoofdkussen, dan weet je dat de basis goed is.

Verder moet het kussen goed bij jou passen. Slaap je vooral op je buik, dan heb je een plat kussen nodig om je lijf zo goed mogelijk in een rechte lijn te houden. Op je zij of op je rug heb je juist een hoger kussen nodig om de holte van je nek op te vullen. Let hier dus goed op bij de aankoop, want een te plat of een te hoog kussen voor jouw slaaphouding zorgt voor problemen.

Reacties