Stappenplan: kledingkast online samenstellen

Wil jij graag online een kledingkast samenstellen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? 

09 Mei 2019

Maak je dan geen zorgen, wij helpen je graag uit de brand. In dit artikel doorlopen we stap voor stap het proces om zo de perfecte kledingkast voor jou samen te stellen.

1. Het type kledingkast

Om te beginnen zal je allereerst moeten beslissen welk type kledingkast jij het mooiste vindt. Over het algemeen kan je uit drie typen kiezen: draaideurkasten, zweefdeurkasten en schuifdeurkasten.

Aan de namen kan je al zien dat er wel degelijk verschillen tussen zitten. Draaideurkasten kennen we allemaal: met naar buiten openslaande deuren is deze kast een echte klassieker en in vele huishoudens terug te vinden. Deze doet het goed in elk interieur.

Dan hebben we de schuifdeurkasten en de zweefdeurkasten. Hierbij hangen de kastdeuren in de kast, geen naar buiten openslaande deuren dus. Dit geeft de kast een strakke en gladde afwerking en daarom is die perfect voor een wat moderner/praktischer interieur.

2. Kiezen van een basismodel

Waarschijnlijk de makkelijkste keuze bij het online samenstellen van je kledingkast: het kiezen van een basismodel. Hierop ga je straks verder ‘bouwen’. De verschillen tussen de basismodellen zijn vaak niet zo groot. Denk bijvoorbeeld aan verschillende hoogtes of aan kleine details aan de uitstraling van de kast. Een keuze kunnen maken? Dan is het tijd om van een regulier basismodel, joúw kledingkast te maken.

3. Uiterlijk & indeling aanpassen

Toch wel de voornaamste reden dat mensen hun eigen kast willen samenstellen. Door het uiterlijk van de kast aan te passen kan je hem volledig bij je interieur en je eigen smaak laten aansluiten. Ga bijvoorbeeld voor een felrode zweefdeurkast, of juist voor een landelijke draaideurkast. Je kunt het zo gek maken als je wilt! Verder is het in sommige gevallen zelfs nog mogelijk om uit verschillende deurgrepen-stijlen te kiezen.

Klaar met het uiterlijk van de kast? Dan is het nu tijd voor de laatste stap: de indeling. Een ander groot bijkomend voordeel van een kast samenstellen is dat je ook de interne indeling kunt aanpassen. Stel je draagt eigenlijk alleen maar overhemden en pantalons. Dan zou het zonde zijn om een ‘standaard’ kledingkast ergens te kopen die grotendeels legplanken heeft. Hier heb je dan vrij weinig aan. Kies dan bijvoorbeeld voor een interne indeling waarbij hangrekken in de meerderheid zijn, maar die wel genoeg legplanken heeft voor je schoenen en een aantal jeans.

Wat je smaak, stijl of wensen ook zijn, met een kledingkast op maat is eigenlijk alles wel mogelijk. Bekijk Slaapkamerweb.nl voor een volledig overzicht van alle mogelijkheden.

Reacties