Foto: beterbed

Iedereen kan beter leren slapen

Uden, 14 december 2022 - Slaapspecialist Beter Bed bundelt de krachten met Dr. Merijn van de Laar, slaapwetenschapper en auteur van het boek ‘Slapen als een oermens.

18 December 2022

Beter Bed en Merijn zetten zich samen in om een grotere bewustwording over het belang van voldoende en kwalitatief goede slaap voor een groot publiek toegankelijk te maken. Beter Bed richt zich al jaren op het verbeteren van de nachtrust, als onderdeel van de merkbelofte ‘Beter slapen, beter leven’. Daartoe bracht de slaapspecialist eerder dit jaar een slaapmanifest naar buiten en werkt samen met tal van (inter)nationale experts op het gebied van slaap.

Beter slapen maakt mensen gelukkiger, gezonder en productiever. Het is wetenschappelijk bewezen dat ziekten zoals alzheimer, kanker, obesitas en diabetes verband houden met de onvoldoende kwalitatieve slaap. Een goede nachtrust draagt bij aan het verlagen van stress en verbetert de vitaliteit. Beter Bed en Merijn van de Laar willen Nederlanders bewust maken van het belang van slaap met onder meer blogs, Q&A’s via sociale media, wetenschappelijke duiding en een webinar over slaap en gezondheid. Op 15 december a.s. schuift de slaapwetenschapper namens Beter Bed aan bij het televisieprogramma Koffietijd om kijkers meer te vertellen over wat het effect van slaap is op je gezondheid.


Merijn van de Laar: “We slapen een groot deel van ons leven en dat is niet voor niets. Tijdens onze slaap vinden belangrijke herstelprocessen plaats, wordt spiergroei gestimuleerd en ons afweersysteem versterkt. Daarnaast is slaap belangrijk voor je stemming en het denkvermogen. Als het mis gaat met slapen, heeft dat vaak gevolgen voor je werk- en privéleven en je energie en stemming kan er erg onder gaan lijden. Ongeveer één op de vijf Nederlanders kampt met slapeloosheid. Dankzij meer inzicht in wat wel en niet bijdraagt aan goede slaap én met behulp van concrete tips en aanbevelingen kan iedereen beter leren slapen. Ik ben blij dat ik mijn kennis en ervaring mag inzetten als kennispartner van Beter Bed om samen Nederland beter te laten slapen én leven.”


Perijn Hoefsloot, verantwoordelijk voor marketing, customer experience en strategic business development bij de slaapspecialist: “Beter Bed is ervan overtuigd dat beter slapen voor iedereen is weggelegd. Onze slaapexperts geven - met inzet van de laatste technologische snufjes - onze klanten onafhankelijk en persoonlijk slaapadvies, zowel online als in de winkels. Onze missie ‘Beter slapen, beter leven’, sluit naadloos aan bij de missie van Merijn ‘Nederland beter laten slapen’. Merijn is een erkend slaapexpert die zijn sporen heeft verdiend op het gebied van voorlichting over slapen, preventie van slaapproblemen bij medewerkers van bedrijven en coaching van zorgverleners bij de behandeling van slaapproblemen. Alles gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en evidence based behandelingen en technieken. Wij zijn verheugd en trots dat Merijn van de Laar zich samen met ons wil inzetten voor gezond en goed slapen.”

Over Merijn van de Laar

Merijn van de Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op het onderwerp persoonlijkheid en slaap en de behandeling van slapeloosheid. Hij werkte jarenlang bij Kempenhaeghe, Centrum voor Slaapgeneeskunde en behandelde mensen met slapeloosheid, ongewenste gedragingen in de nacht en verschoven slaap-waakritmes. Nu werkt hij aan de Universiteit van Maastricht waar hij huisartsen in opleiding lesgeeft over de diagnostiek en behandeling van slaapproblemen. Hij schreef samen met zijn collega dr. Ingrid Verbeek een protocollenboek voor psychologen en praktijkondersteuners en behandelde patiënten met slaapproblemen in het tv-programma "Bizarre slapers". Verder werkte hij mee aan de slaapcheck App van de Hersenstichting. Merijn van de Laar is tevens vaste gast in het radio2 programma Rinkeldekinkel, zat aan tafel bij Op1 en deed mee aan het programma ‘De Slapelozen’.

Over Beter Bed

Wij geloven dat iedereen beter kan slapen. Daarom komen we al ruim 35 jaar ons bed uit om iedereen uitgeruster en gezonder te laten leven. En omdat we allemaal anders zijn én slapen, betekent dat ook voor iedereen wat anders. Daarom luisteren we naar je en hebben we oog voor je behoeftes en budget. We helpen je online en in de winkel met het vinden van jouw beste slaapoplossing. Hierdoor voel jij je op de lange termijn gezonder, fitter en beter. De collectie van Beter Bed is verkrijgbaar in ruim 100 winkels in Nederland en België en via beterbed.nl en beterbed.be.

 

Reacties