Foto: onstein

Herfst, de ideale periode voor woonwinkelen

Herfst, de ideale periode voor woonwinkelen Als de stralende zon zich laat verdringen door gure regen en wind, dan weet je dat je woonkamer de komende tijd je vertrouwde stekje gaat zijn.

08 Oktober 2022

Herfst, de ideale periode voor woonwinkelen

Als de stralende zon zich laat verdringen door gure regen en wind, dan weet je dat je woonkamer de komende tijd je vertrouwde stekje gaat zijn. Maar past de huidige inrichting nog wel goed bij je en voldoen alle meubels nog aan jouw vereisten? Of biedt de markt nieuwe trends die jouw hart sneller doen kloppen? Ga gezellig een dagje langs jouw favoriete meubelwinkels en laat je inspireren.

Nieuwe trends

De herfst is hèt jaargetij om kennis te maken met nieuwe trends. Het buitenleven is voorbij, dus jouw leven zal zich tot in het voorjaar vooral binnenshuis afspelen. Je zal ontdekken dat kleur een belangrijke rol in de trends gaat innemen, het biedt warmte en gezelligheid … na een periode van nogal eens ‘slecht nieuws’ een welkome invloed. Daarnaast blijft duurzaamheid ook hoog op de woonagenda staan, wat je terug zal zien in vintage items en de Bohemian stijl. Uitbundigheid past zeker niet in de tijdgeest; populaire woontrends als Scandinavisch en Minimalistisch Modern springen daar nadrukkelijk op in. Rust in drukke periodes vind je meer terug in de woonstijl Maritiem, die in woonwinkels nadrukkelijk wordt gepresenteerd. Wat past het beste bij jou? Na een dagje woonwinkelen ben je daar vast over uit.

Een dagje uit

De afgelopen jaren waren we in het najaar en de winter veel tot thuis blijven veroordeeld. Terwijl deze periode juist het moment is waarop je bewust bent van het belang van een ‘thuis dat bij je past’… nu ons leven zich weer van buiten naar binnen verplaatst - met bijhorende mindset - is woonwinkelen in deze maanden dus een perfect tijdverdrijf. We hebben jaren voor de tv of in woonmagazines inspiratie moeten opdoen, maar er is natuurlijk niets leuker dan zelf meubelwinkels te bezoeken om sfeer te snuiven. Maak er een dagje uit van, verdrink in de zee van mogelijkheden en kom tussendoor lekker bij met een heerlijke lunch. Want hoe relaxter je winkelt, hoe beter je gevoel zal aangeven bij welke sferen of meubels jij je lekker voelt.

De volgende stap

Heb je een goed gevoel gekregen bij een bepaalde woonstijl of bij bepaalde meubels? Ga dan reflecteren in je eigen huis. Waarover ben ik tevreden en welke aanpassingen zou ik wel graag willen doen … daarbij niet onbelangrijk; welk budget heb ik? Neem altijd in overweging dat je met een andere kleur op de muur, wijzigingen in de opstelling van de meubels of veranderingen van accessoires vaak al voor weinig geld een heel andere sfeer kan creëren. Maar jouw wensen kunnen verder gaan. Sommige meubels kunnen aan vervangingen toe zijn of je wilt wellicht wel een hele make-over van je interieur … Maak dan een moodboard van kleuren, stijlen en meubels die je aanspreken en ga opnieuw op pad, vergezeld van foto’s en afmetingen van je kamer. Deel die met de woonadviseur van jouw woonwinkel en combineer jouw woonwensen met zijn suggesties. Er zal een plan uitrollen dat je nog versteld zal doen staan van de vele mogelijkheden.

Blijf bij jezelf

In een maatschappij van trends en meningen ligt het constant op de loer mee te willen gaan met een bepaalde groep … of in woontermen met bepaalde trends. Vergeet echter niet dat de inrichting van een huis een kwestie van smaak is en smaken verschillen. Jij bent degene die zich thuis moet voelen en daarbij moet je eigenlijk maling hebben aan wat anderen populair of gangbaar vinden. Trends zijn er vooral om je op ideeën te brengen; ze zijn geen ‘woonregel’. Maar goed ook; want trends wijzigen soms jaarlijks en niet ieder budget is toereikend om daar met mee te gaan. 

Reacties
Anderen bekeken ook