Foto: 2015/zonnelux-houten-jaloezie.jpg

Waarom een houten jaloezie de beste keuze is

Als je zonlicht buiten de deur wilt houden en gesteld bent op privacy, zijn er verschillende oplossingen.

Eén van deze opties is een houten jaloezie. Deze oplossing brengt warmte en sfeer aan in huis. Ook is het toe te passen in elke kamer van het huis, van slaapkamer tot woonkamer.

Natuurlijk licht

Een groot voordeel van houten jaloezieën is dat de lichtinval natuurlijk is. Er komt een mooie, warme kleur licht naar binnen. In de woonkamer zorgt dit voor sfeer en in de slaapkamer zorgt het voor een natuurlijke manier van wakker worden.

Geschikt voor ieder raam

Een ander voordeel van houten jaloezieën is dat deze geschikt zijn voor ieder raam. Het maakt daarbij niet uit hoe groot of klein dat raam is. De jaloezieën kunnen op maat gemaakt worden.

Makkelijk schoon te houden

Een houten jaloezie is makkelijk schoon te houden. Alles wat je nodig hebt is een vochtig doekje. Het schoonmaken is een stuk makkelijker dan bij bijvoorbeeld een rolgordijn. Dit kan veel schelen bij bijvoorbeeld een allergie, maar is ook gewoon erg makkelijk.

Een veilige raamdecoratie

Alles in huis moet veilig zijn, zeker als er kinderen in het spel zijn. Gelukkig zijn jaloezieën van een goede webshop of winkel een zeer veilige raamdecoratie. Zo is er een speciaal kind veilig systeem. Bij dit systeem staat er altijd spanning op het koord. Hierdoor kunnen kinderen er niet verstrikt in raken.

Zonwering en decoratie

Een houten jaloezie is zowel geschikt voor zonwering als voor decoratie. Door deze mooie combinatie heb je dus twee voordelen voor de prijs van één. De zonwering kan geregeld worden door de lamellen open of dicht te klappen. Ook is er hierbij een half open half dicht optie. Dit zorgt voor een fijne lichtinval, waarbij je nog wel gebruik kan maken van bijvoorbeeld de tv. Als decoratie is een houten jaloezie geweldig. Het kleedt jouw ramen aan, gordijnen zijn hierdoor niet meer nodig. Het hout heeft een fijne, warme uitstraling. Dit zorgt voor een fijne sfeer.

Door alle deze voordelen is een houten jaloezie dus zeker de beste keuze!

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties